[]

Şu kelimeleri şöyle yazanlara

Siz de gıcık oluyor musunuz?

orijinal=orjinel
falan=felan
moral=morel

Ayrıca yaptıydım, ettiydim, gittimdi, geldimdi gibi konuşanlar ve ayrıca yapmış mıydı yerine yapmışmıdı gibi konuşanlar var.

Tahammül edemiyorum. Cidden tahammül edemiyorum.

 
evet sinir bozucu. bir de cümle sonlarına "yav", "yaw" yazanlara uyuz oluyorum.


  • veritaslibertas  (20.03.18 14:55:58) 
olmuyorum. sinir olunacak öyle çok şey var ki, bi de bunlara kafayı taksam deliririm herhalde. ne mutlu sizlere.


  • mehmed resad  (20.03.18 15:01:58) 
Neden gıcık olayım yav. Eppek felan yazanlara gıcık oluyorum ben. Görünce morelim bozuluyor. Orijinel olmaya çalışıyorlar kendilerince.


  • dissendium  (20.03.18 15:08:34) 
pahalı yerine pahallı yazanları dövesim geliyor... pahal ne lan!


  • Tears of Devil  (20.03.18 15:09:15) 
Kimlerle diyalog halinizdesiniz siz ya hu? Çevremde hiç öyle biri yok (çevremde çok az insan var). Ama şurada okurken bile rahatsız etti.


  • rahip janick  (20.03.18 15:19:00) 
Oluyorum. Ayrıca "Yapıyor olacağım." türü şirket Türkçesi türevlerine de uyuz oluyorum.

Eppek de çok fena.
  • monogram  (20.03.18 15:47:40) 
ğ harfini bilmeyenler de var. beyendim, eylenceli. gerçekten çok sinir bozucu.


  • booty hunter  (20.03.18 15:56:04) 
birinci kısım (orijinelli olan) sakat fakat ikincisi (yaptıydımlı olan) değil. siz gıcık olabilirsiniz fakat pek çok ağız için normal bu, kurallı bir kullanım yani.
duyuru bile "gönderiye" derken!

  • hicazkar  (20.03.18 16:23:18 ~ 16:23:42) 
bülent ersoy'la arkadaş değilim :)


  • burya  (20.03.18 16:38:15) 
Eppek ne ya? Bu yazilanlarin arasından sadece yaw'i kullaniyorum bazen, onu konuşma dilindeki şaşirma ünlemini whatsapp gibi resmi olmayan yazilarda en iyi o şekilde karşıladığını düşündüğüm için. Mesela ilk cümlemi eppek ne yaw diye yazmak daha iyi karşılıyor aklimdaki ifadeyi.

Ben en çok yapmaya yerine yapmağa diyenlere(eskiden doğruymuş ama artik değil ve çok kulak tirmalayici) bi de genç, elli gibi sözcükleri açık e ile geanç şeklinde okuyanlara uyuz oluyorum. Hatta üniversitedeki ilk haftamda adanali bi arkadaşım benzer sözcüğünü öyle bi açik e ile okumuştu ki kalp krizi geçiriyodum, işin ilginci normal olmadığının hiç farkina varmamişti o zamana kadar.
  • nundu  (20.03.18 16:45:04) 
Öğrenememiş olabilirler. Bir kere veya 2. kere uyarırsın düzeltmiyorsa gıcık olursun. Oğlumun ilk okul öğretmeni "koridor" kelimesini "kolidor" diye yazıyordu. bu yüzden bütün sınıf kelimeyi yanlış öğrendi. Bu çocuklara gıcık mı olalım ellerinden mi tutalım?
Konuşmalar ise genellikle yerel motiflere işaret ediyor. Özellikle bu tarz konuşmaları düzeltmeye çalışmayan gençleri tuhaf buluyorum.

  • delicevat  (20.03.18 17:32:21 ~ 17:33:02) 
-Orjinal
-Morel
-Muhattap
-Entellektüel
-Kollektif
-Venezüella/Venezuella
-Direk
-Espiri
-Baya
-Miğde
-Yanlız
-Yalnış
-Deymek/deyil/diyer
-Hakketmek/haketmek
-Her hangi bir şey/her hangi birşey/herhangi birşey
-Klüp/klüb/club
-Cafe
-Lokasyon/prezentasyon/ignore etmek/save etmek/like atmak/prezentabl/ok/lol
-Farkettimki benim ki ev de kalmışda senin kini bari alıyım/kullanıyım/getiriyim dedim.


Ve daha bir sürü örnek...
Yazarken bile epey cebelleştim çünkü telefon klavyesi bile ısrarla doğrusunu yazıyor, yanlış yapmana da izin vermiyor. Uyarınca da sinirleniyorlar.
  • m e b  (21.03.18 00:22:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.