[]

metrobus kuyrugu adabi

bazi gunler sabah saatlerinde tuyaptan metrobuse biniyorum. insanlar nizami bir sekilde kuyrukta bekliyor. bir de kuyruga girmeyip yanda bekleyenler var. kuyrukta sirasi gelenler ayakta kalacaklarini dusunup metrobuse binmezlerse yanda bekleyenler metrobuse biniyor. ben de yanda bekleyenlerdenim evet.

bu ilk kez karsilastigim bir durum degil, hayatim toplu tasimalarda gecti. ama son zamanlarda tepkiler duymaya basladim. cikciklamalar, homurtular. bir keresinde metrobusten kolunu disari uzatti birisi binmeyelim diye. farkinda olmadan hak mi yiyorum?

kaynak yapma durumu soz konusu degil, gercekten efendi gibi bekleniyor bir kosede. o yuzden birkac kere tepkiyle karsilasinca sormak istedim.

 
soruyor musunuz cidden? cevabı biliyorsunuz bence.


  • veritaslibertas  (16.03.18 12:02:14) 
@veritaslibertas, kuyruktakilerin onune gecmiyorum, ayakta da olsa giderim diye son olarak biniyorum. o yuzden cevabim sizinkinden farkli. neden boyle dusunuyorsunuz?


  • pide  (16.03.18 12:05:55) 
Dogru olani yapiyorsun. Kaldirimda en onde bekleyenler koltuklar dolu diye metrobus begenmedikleri zaman ayakta gitmeye razi insanlar neden sira beklesin ki. Sonucta kaldirimda dikilenler bos koltuk derdinde, bos koltuk gorunce girecek. E metrobus geldiginde adam bibmedigi zaman sen binince onun hakkini gasp etme gibi bir durum yok cunku adamin 'hakki' bos koltuk.


  • leben  (16.03.18 12:25:55) 
oturabilmek için beklemeyi tercih edenleri, ayakta gitmek için neden bekleyesiniz ki?

Sıradakiler binmeyi kestiğinde, sıranın en arkasında ki adam gelse binse ben bişey demem şahsen. Adam ayakta gidecek, herkesin kapmak için hırs yaptığı o koltuklarla işi yoksa ellemeyin binsin.

Kapı kenarında bekleyip, sıradakilerle beraber binmeye çalışmıyorsanız sıkıntı olmaz bence
  • MandMs  (16.03.18 12:30:43 ~ 12:32:08) 
@dieis o kuyruk burda da var. kuyruktaki binmek istemedi diyelim, kuyrukta arkadan gelenler biniyor. sonra yandakiler biniyor. haddimizi biliyoruz :)


  • pide  (16.03.18 12:38:54) 
@dieis İstanbul insanı pratiktir. Ayakta gidecekse boşuna kuyrukta beklemez.


  • catch the arrow  (16.03.18 12:49:46) 
Toplu taşıma kullanmıyorum. Fikir yürütüyorum sadece:

Büyük olasılıkla ayakta gitmek için ikinci kuyruğu oluşturanlar, ana kuyruktakiler tamam durup "ok biz binmiyoruz artık koltuk kalmadı" kesinliğinde duraklamadan önce aradan sıvışmaya çalışıyorlardır.

Bir diğer neden ise şu olabilir: Kişi şansına koltuk gelirse oturmak, ama acelesi varsa da ayakta gitmek için kuyrukta bekliyor olabilir.Bu da genel olarak iki kuyrukla değil, tek kuyrukla yönetilir hep. Bir arkadaş Ankara'dan örnek vermiş.
  • twelfth  (16.03.18 14:15:11) 
Koltuk bekleyen sirasi tam olarak bitmeden hizlica bindiysen bi de oturduysan yaparlar. Ha yok koltuklar dolmus kapida kapanmak uzereyse tabi ki bineceksin.


  • brkylmz  (16.03.18 14:18:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.