[]

Antalya civarında yaşanacak sessiz sakin yer neresi olabilir?

Herkese merhaba!

Soğuk iklimden bıkan arkadaşım Antalya tarafına yerleşmeyi düşünüyor.

Sessiz sakin, turistik olmayan bir yer arıyoruz. Küçük ilçeler, köyler olabilir. Nereyi tavsiye edersiniz?

Freelance çalıştığı için eve internet bağlatma imkanı olan bir yer iyi olur. Ama olmazsa cep telefonundan bağlanmaya da razı.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
antalyanın en doğusundan en batısı 5-6 saat sürüyor yani seçenek çok fazla.


  • n62  (15.03.18 23:24:17) 
Teşekkürler.

@acemi, haritaya baktım da Muratpaşa şehrin tam ortasında. Kalabalık ve turistik bir yer değil mi Antalya? Daha şehir dışında sakin yerler olsa daha iyi olmaz mı?
  • naoko  (15.03.18 23:43:56) 
Antalya merkez e 20 km olan her yer arazi olarak pahalı artık. Mesela kaş in köyleri veya Fethiye tarafları olur.


  • o kadar da degil aga  (15.03.18 23:46:25) 
Serik antalyaya 30 km falandır, ama yolu güzel ulaşım kolay. Diğer tarafta kumluca finike tarafları olabilir. Tarımla uğraşılıyor genelde turistle pek işleri olmaz.


  • vendorth  (16.03.18 00:46:26) 
serikte yasayacagima kendimi keserim dfkg bu kadar cirkin bi yer olamaz.

manavgat guzel bence, bir de illa köy filansa alanya nin yaylalarina filan gidebilirsiniz ya da koprucay in etrafindaki köyler, tasagil filan.

finike cok tatli bi yer bence aslinda.
  • kuehles blondes  (16.03.18 02:21:55) 
açılın yıllardır antalya'yı karış karış gezen ben geldim. umarım arkadaşınız da bu giriyi okur.

öncelikle muratpaşa yazan arkadaş umarım muratpaşa'da yaşamıyordur. çünkü yaşıyorsa ya benim algım ya da onun algısı çok büyük hasarlı... muratpaşa, serik ne abi. adamlara aksu önerin. aksu cennet ya... djasjda

öncelikle antalya'nın doğusunu seçeneklerin dışında alıyorum. sahil şeridi yerleşim yerleri zaten silme turist. geri kalan köyler ve kasabalarda da huzur yok. yani yabancı sevmezler. anadolunun bir köyü, kasabası gibi düşünün.

normalde herkes kaş'tan başlar ama kalkan'dan başlıyorum.

kalkan: kısa bir süre de olsa burada yaşadım. nüfus kaydım filan buradaydı yani. 3-5 bin nüfusu var. turist çok az. genelde yaşlı turistler olur. eğlence mekanı çok azdır. bu yüzden genç turistler gelmez. doğal olarak turistik göç de azdır. iş imkanı olmayınca ipsiz sapsız adamlarla dolu değildir burası. genelde çevre köylerden insanlar vardır. yörük nüfusu çoğunluktadır. marketler dışında alışveriş imkanı yok. her banka var. hastane yok. sağlık ocağı var. jandarma var. kalkan plajı taşlı ve sakindir. dalış için idealdir. su altı çok güzel çünkü. fethiye'ye 1 saat, kaş'a 30 dakikadır. kaputaş'a 20 dakikada gidilebilir. ev bulmak zordur. çünkü ev yok :))) parasını verseniz bile ev bulamıyorsunuz yani. ama bazı dönemkler çok boş oluyor. yaz sonu ev bulmak daha da kolay olabiliyor. biz taşındık çünkü yapamadık. çok küçüktü.

kaş: otel kültürü yok. butik pansiyonlar var. turistler genelde yerli turist olur. barzo turist pek gelmez. ama zaten turistlerin çoğu işletmeciye ve yerli halka göre barzodur. bana göre de... farklı bir değerlendirme kriteri var bunun. kalkan'a göre artısı marinası güzeldir. market+banka'ya + olarak devlet daireleri buradadır.hastane var. birkaç büyük sayılabilecek mağaza da var. herhangi bir turizm merkezinden farklı olarak içine kapanık bir yerdir. serserisi kopuğu olmaz. turistin turist olduğunu bile anlamazsınız. ev kiraları kalkanla aşağı yukarı aynıdır. ve kalkan gibi tüm evler küçüktür. bir gün parayı kırarsam ve çalışmadan yaşayacak kadar para kazanırsam kaş'a yerleşirim. türkiye'de yaşanacak 3-5 yerden biri. ayrıca çevre yerleşim alanları da güzeldir. şehir planlaması vasat olsa da çevresi güzeldir. yaylalara filan ulaşım güzeldir. arkadaşınız ağacı ormanı, denize tercih ederse yaylalara da bakabilir. yaylalar da çok güzel çünkü.

demre: çok küçük. öyle böyle değil. merkezde deniz olmadığından tipik anadolu kasabası. ilçe demek hakaret çünkü. yerli halk kaba. antalya'nın yozgat'ı derler çevredekiler. genelde tarımcılık yapılır. banka, market vardır. fazlasını beklemek gereksiz. demreli olmayan demrede yaşamaz kısacası.

finike: batının manavgatı. doğası tahrip edilmekte. yerli halk günden güne asimile oluyor. turizm fazla gelişmemiş ama göç suç oranını geçen yıllara göre arttırmış. ama genel olarak sakin. merkezde deniz var. banka+market+mağaza+pazar mevcut yine. yerli halk turizmden ziyade tarım yapar. turizmciler yerli değildir. antalya'ya 110 kilometre filan. ev rahat bulunabilir. kiralar ucuz. hastane var.

kumluca:antalya'ya 90 kilometre. olimpos ve adrasan'a yakın olması dışında pek bir numarası yok. banka+market+mağaza+çarşı mevcut. kiraları bilmiyorum. yerli halk tarımcı. şehirden 1 kilometre kuzeyde tarım alanları mevcut. seracılık gelişmiş. işçi göçü had safhada. devlet hastanesi var. ve büyük sayılabilir. kiralar ucuz. turizm yok denecek kadar az.

kemer: tek kelimeyle rezalet. rus turistin olduğu yerden hayır beklenmez zaten. bu bir gerçek. eğlence mekanları ses ve görüntü kirliğinin dibine vuruyor. her köşe başı eğlence mekanı. çok turist var. turizm krizinde bile çok turist vardı yani. ağlıyorlar iş yapamıyoruz filan diye ama gelen turistlerin parasız turist olmasından dolayı bu. kiralar normal. çarşı+pazar+banka+avm+mağazalar mevcut. suç oranı çok yüksek. daha fazla yazmıyorum. rezalet çünkü.

göynük: kemerden hiç nasibini almamış küçük bir kasaba. güzeldir. ama doğa harikası beklemeyin. tüm ihtiyaçlarınızı kemerden gidereceksiniz. araba şart.

antalya merkezi de hiç yazmıyorum. biz yaptık bir hata arkadaşınız yapmasın. antalya merkeze taşınmayı düşünen herkesi bir şekilde caydırdım. caydıramadıklarım da yavaştan hayıflanmaya başladı. öyle bir yer antalya.

antalya yaylaları derseniz üçoluk ve feslikan benim favorim. antalya merkeze yakın yaylalar bunlar. üçoluk bildiğiniz köy. rakım 1300. arsa fiyatları tavan yapmaya başladı. kiralık birkaç ev var. doğası güzel. orman köyü zaten. hani ben sakin yerde yaşarım hem de büyük şehre yakın olup işim düşünce hallederim derseniz ideal. antalyaya 50 km. araba şart.

feslikan da 2000m rakıma sahip. arsalar çok pahalı olmasa da pahalı. kiralık ev zor. aramak lazım. orman köyü. güzel.

bir de kaşta gömbe var. kızılderili olsaydım kesin orada yaşardım.
  • mind mischief  (16.03.18 03:24:10) 
Merkez gayet leş her yer ses ben demreyi çok seviyorum.denizi olan bir anadolu köyü gibi düşün derim .


  • birdposing  (16.03.18 09:43:21) 
Süper, çok teşekkürler.

@mind mischief harikasınız. Kaş, finike ve kumluca en uygun seçenekler gibi, buralardaki evlere bir bakacağız. Olmazsa Kalkan'ı da düşüneceğiz. Yaylaları kışın soğuk olur diye eledik. Bu arada bana da ilerisi için bazı fikirler verdiniz :)
  • naoko  (16.03.18 09:56:18) 
kaş köyleri +1


  • kaset  (16.03.18 15:25:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.