[]

usb kablo ile pcden? adaptör ile prizden?

telefon şarj ederken bu ikisi fark yaratır mı? bilgisayardan usb ile şarj etme telefona herhangi bir sorun çıkarır mı? iki tane usb bi tane adaptör var. ikinci adaptörü alsam mı yoksa bilgisayardan şarj etmeye devam mı etsem bilemedim.




 
bilgisayar maksimum 500 mah sağlar, adaptor ise adaptörüne göre 1000 2000 arası.

tavsiyem hb de xiaomi 2000 mah adaptörler var. 35 olması lazım . kap onlardan.
  • binder dandet  (14.03.18 15:45:29) 
Bilgisayardan alınan akım prize göre az olacağı için bilgisayarda şarj süresi daha uzundur. Prizden adaptörle 1.5 saatte şarj oluyorsa pcden 2.5 saatte şarj olur. Bilgisayardan usb ile şarj etmenin bir sorun yarattığını bilmiyorum.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (14.03.18 15:48:25) 
binder'ın dediğinde birimler biraz yanlış olmuş. usb 2.0 0.5 AMPER, 3.0 0.6 AMPER akım verebilir. adaptörlerse 1-2 amper oluyor.

pc'den şarj yavaş olur ve amper'den ziyade şarj hızını etkileyen şey adaptörün gücü yani watt'ı. voltajla akımı çarpıp gücü bulursun.

yani 5volt 1 amper olan klasik iphone adaptörleri 5watt'tır. 5 watt 2 amper olan adaptör 10 watt olur. laptop adaptörleri de aynı şekilde.

amma velakin, hızlı şarj desteklemeyen bir telefonu 5 watt'la da 10 wattla da şarj etsen şarj süresi en fazla 5-10 dk oynar. adaptörler telefonlara alabileceğinden fazla gücü göndermezler telefonlar da almaz. korumaları var.

sonuç olarak adaptörle şarj etmek şahsi fikrimce daha iyi, pc'den şarj ederken telefonu da çok kurcalarsan şarj olmak yerine şarjının azaldığını dahi görebilirsin. pil için de hoş bir şey olmasa gerek bu. ayrıca bazı laptoplarda şarj için ayrı bi usb portu oluyor. bu usb portundan daha yüksek akım veriyor laptoplar.

binlerce lira verip aldığınız telefonları 15-20 liralık dandik adaptörlerle şarj etmeyin.
  • washe  (14.03.18 15:59:41) 
"binlerce lira verip aldığınız telefonları 15-20 liralık dandik adaptörlerle şarj etmeyin."

şu yoruma sonuna kadar katılıyorum. bırak adaptörü kablo bile orijinal ürün olmalı. "ne alaka amk kablonun orijinali ne fark eder" demeyin. Telefon orijinal ürün olmadığını anlıyor. Arkadaşın batarya pert oldu çakma kablo yüzünden.
  • himmet dayi  (14.03.18 17:35:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.