[]

Temelden Daire Almak Hakkında

Ne düşünüyorsunuz? Normal daire fiyatlarına güç yetmeyince proje aşamasındaki bazı dairelere bakar oldum. Atıyorum normal fiyatı 300 bin ise, proje aşamasında 170 bin civarı teklif ediyorlar. Ama bu konularda oldukça bilgisizim.

Özellikle şuna dikkat etmeli, aslında bunu şöyle bir yönden değerlendirmeli ya da riskleri şudur diyecek olanınız varsa dinlemekten memnun olurum. Bu tür daireleri satın almak ne kadar mantıklı/mantıksız değerlendirirseniz çok sevinirim ayrıca.

Teşekkür ederim.

 
müteahhit kaçabilir ve o ana kadar yaptığınız ödemeler buhar olabilir.


  • cedex  (10.03.18 21:39:17) 
Sizin alacağınız daireye, müteahhitlerin 'nasıl olsa o daire satıldı' diyerek pek fazla üstüne düşmediklerini duydum. İnce işçiliklerde diğer daireler gibi özenmeyerek, işçileri ve yapılan işi fazla takip etmiyorlarmış.


  • dorylaion  (10.03.18 22:10:46) 
ailem aldı yaklaşık yirmi yıl önce. ev hâlâ bitmedi. müteahhit hapiste. herkes herkesle davalı.


  • sen git ben geliyorum  (10.03.18 22:44:28) 
Teoride hem alicinin hem saticinin yararina bi satistir. Ancak pratikte; yukarida da deginildigi gibi, muteahitin kacma olasiligi var. Tanidigin, bildigin adam dahi kacmasa da, iflas edip tamamlayamayabilir.
Isin ozu; herkesten alinmaz. Arastirin, sorusturun, bilenlere sorun. Ikna olursaniz alin. Yaptiginiz nihayetinde ticari bi is. Her ticari islemin bi riski vardir. Ve yeterli arastirma neticesinde alinabilir bir risk bence dusundugunuz.

  • allah yazdiysa bozsun  (10.03.18 23:55:54) 
Ben de öyle düşünüyordum uygun fiyatlı olduğu için. Hatta geçen sene bir müteahhit ile görüştüm.(Plastik kapı, pencere işinden müteahhitliğe...) Fiyat olarak bütçem yetseydi alırdım. Çünkü eve girenler memnun olduklarını söyleyip olumlu yorumlamışlardı. Başka bir ilde oturan arkadaşım, ev için para yatırdıktan bir sene sonra peşin verdiği 120 bin lira parasının üzerine soğuk su içti deyim yerindeyse. Adam üzerinde neyi var neyi yoksa sağa sola devretmiş. Mahkeme süreci başladı dediğine göre. karı koca öğretmen. Ama para gelse bile yaşanan stres üzüntü hiç bir şekilde yaşananları unutturmayacak. Ben de onları görünce vazgeçtim temelden daire almaktan.


  • ceyhan prensi adana  (11.03.18 01:05:25) 
turkiye'de eger insaati baban, kardesin ya da cok yakin bir akraban gibi icini disini bildigin biri falan yapmiyorsa buyuk risk, kumar.


  • cooperr  (11.03.18 07:40:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.