[]

HDD'i bölmek

win 8.1 kuracağım. Kurarken benden diski bölmemi isteyecek. 1 TB HDD'i nasıl ayırırsak en yuksek performansı elde ederiz?




 
senin kullanımına bağlı. windows + kullanacağın programların yeteceği bir kısım için c'ye ayırsan mantıklı olur.

kendi yaptığım şeyi söyleyim misal. bende tek hdd değil 3 tane var. 2 si 500 gb biri 8 tb.

ilk 500gb lükte windows, programlar oyunlar var.

ikinci de fotoğraflarım, dropbox klasörüm, spotify'ın kendi şifrelediği data olarak kullandığı kısım ve belgelerim var. belgelerim klasörünü ve spotify'ın asıl yer kaplayan bu dosyalarını farklı bir yere kaydettirmek biraz değişik.

üçüncü 8tb'lik komple film.

windows çökerse, ya da c ye herhangi bir şey olursa bana yarayacak her şey zaten başka disklerde.
  • washe  (10.03.18 12:41:43) 
Ayırma ne gerek var?


  • bos gezenin bos ustasi  (10.03.18 13:09:41) 
İhtiyacın olduğunda Windows içerisinden ayırırsın


  • bos gezenin bos ustasi  (10.03.18 13:09:55) 
arşivleme alışkanlığın yoksa ayırmana gerek yok.

sık format atıyorsan ve sabit dosyaların (arşivin) varsa; ihtiyacına göre 1/4 veya 1/3 oranında ayırıp kalanına sabit dosyaların için kullanabilirsin. çeyrek veya üçte bir oranında ayırdığın kısıma ise windows kurarsın. programların ve oyunların çok yoğunsa fifty fifty de olabilir.

yani özetle windows kuracağın yer ağzına kadar dosyayla dolu olacak şekilde kalmasın yeter.
  • jamiro  (10.03.18 13:13:45 ~ 13:14:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.