[]

Kurs yeri açmak için ne gerekiyor

Zaten öğretmenim bir müzik kursu verilecek dükkan açmak istiyorum sanat evi gibi de olabilir. Etrafta bir çok gördüğüm insan enstruman satış için bir yer açıp o şekilde kurs veriyor. Ancak milli eğitim son zamanlar bu tarz yerlere izin zorunluluğu getirmiş diye biliyorum. Ama ne derece uygulanıyor fikrim Yok.

İzin alma kısmında sıkıntı Yok fakat milli eğitim bazen bu konularda aşırı yokuşa sürüyormuş durduk yere sana şuraya merdiven yap buraya ekstra wc yap vs gibi. Ben zaten büyük bir okul açmayı düşünmüyorum ufaktan başlayıp büyümek amacım. MEB’i hiç bulaştırmadan sanat-müzik evi tarzında açılışı yapsam bir yandan entruman satış vs şeklinde sonradan büyük sıkıntılar çıkar mı? Şehir İstanbul.


 
esnaf ve sanatkarlar odası mı acaba?


  • silver apple  (08.03.18 01:02:28) 
Yani kağıt üzerinde enstruman satış olarak görünmek için ticaret odasına normal şekilde kayıt olup şahıs işletmesi kurucam tabi


  • öteki ben  (08.03.18 01:06:42) 
ben olsam önce kursu açarım bir bakarım ne oluyor nasıl gidiyor. eğer meb dan fln uyarı gelir ise ya da belediyeden, zaten zaman tanıyorlar eksiklikleri gider diye, o sırada hallederim. şimdi bir ton masraf edip istediğiniz öğrenci sayısına da ulaşamazsanız elinizde patlamasın.


  • oscar  (08.03.18 01:50:45) 
biri şikayet ederse patlarsınız yalnız. o yüzden mevzuata göre hareket edin.


  • hosein  (08.03.18 11:34:17) 
Tc deki her türlü eğitim faaliyeti meb in iznine ve denetimine tabi. Kaçak eğitim verenlere brüt asgari ücretin 20 katı para cezası uygulanıyor ve kurumları kapatılıyor. Meb şu sıralar kaçak eğitimi çok sıkı tutuyor.


  • nickini degistiren yazar  (08.03.18 15:30:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.