[]

Prim ve zam vermeyen eski şirkete dava açılır mı?

raporlu olmayı bahane ettiler.

prim ve zam belirli hedeflere göre belirleniyor. bazı hedefler takımın gerçekleştirdiği hedefler olduğundan, ben de gerçekleştirdim. bazı hedefler de raporsuzken gerçekleştirdiğim hedefler. her gün toplantılara katılmak gibi.

arbulucu davasında şirket bunu vermeyi reddetti.

dava açsam ne olur sizce.

9 ay çalıştım 3 ayı raporluydu. ocakta çıkarıldım işten. aralık ayında performans değerlendirme yapılmak için sonuçları girdik. ocak ayını zamlı almak gerekiyordu. daha yeni, mart ayında ocak ayının zammı ve 2017 primleri yattı.


benim kayıtlarım silindiği için değerlendiremeyecekler. ortalama vereceklerdir.

 
koca bir yılın üç ayında yatan birine ben de prim vermezdim. zammı da enflasyon oranından bir tık fazla yapmazdım.

edit: saldırgan tutumla yazdım, burada "yatan" tabiri işveren gözündedir. onun için önemli olan işyerine gelmendir. sen evden şirketi kurtaran işler yapsan da işveren gözünde değeri olmaz.

hukuken de bir şey alabileceğini sanmıyorum.
  • hosein  (07.03.18 15:52:23 ~ 16:14:13) 
Belirttiğim gibi sağlık sorunu var ve kafasına göre prim zam verilmiyor. Belirli hedefler koyuldu.


  • Cursed Chico  (07.03.18 16:01:50) 
Kendi başınıza gerçekleştirdiğiniz hedefler var mı yoksa gerçekleşen hedefler hep grup çalışması gerektiren hedefler mi? Bu dava açtığınızda desteklemeniz gerekecek olan bir durum. Şirket diyebilir ki "tamam da bu arkadaşın "gerçekleştirdim" dediği hedefleri aslında hep gruptan başkaları yaptı", o zaman bir şekilde toplantı notlarından sizin de örneğin bir takım ara görevleri üstlendiğiniz ve yerine getirdiğiniz anlaşılabilir mi? Yoksa sadece toplantıya fiziken katıldığınızı mı ispat edebiliyorsunuz? Çünkü bu biraz zayıf kalıyor. Elbette dava açabilirsiniz, bu sizin hakkınız da örnek verdiğim gibi veriyle desteklemek gerek.


  • SiyamkedisiZorro  (07.03.18 16:54:58) 
KEndi başıma gerçekleştirdiğim hedef, her gün toplantılara katılmak :D o da raporsuzken.

Takımnın gerçekleştirdii hedefte benim de katkım var ama. Mesela her ay şu kadar bug'dan fazla çıkmamasında katkım var.


benim kayıtlarımı silmişlerdir, o yüzden ortalama zam ve prim üzerinden verirler kazanırsam.

Para için değil de çok sinir oldum. Arabulucu görüşmesinde çok katı konuştu avukat.

kara cumada tüm herkese yarım altın dağıtmışlardı. Bunu arabulucu görüşmesinde istedim ve ona ikna ettim mesela.

Adam diyor ki haksızlığa uğramanı istemeyiz, elemanımızken diğer elemanlar ne aldıysa sen de onu almalısın diyor. PRim zam da aynı şekilde olmalı. Olağanüstü bir durum var, raporluyum. Prim zamdan önce kovsalar böyle bir şey olmayacaktı.
  • Cursed Chico  (07.03.18 18:42:41) 
Almayı beklediğiniz miktar ne kadar? Yani çabanız çok abartı ve gereksiz geldi bana. Prim de performansa bağlı olan birşey sonuçta, toplam 6 aylık bir çalışmanız var. Toplantıya katılmak bir başarı değil ki ayrıca. Ben olsam utanırdım bu kadar ısrarcı olmaya.


  • curukturpkokusu  (07.03.18 21:52:30) 
Şirket ortalamasına bakılırsa yüzdeleri öyle hesaplarsam 2500e yakın (verilerimi silmişlerdir, o yüzden hesaplayamazlar, şirket ortalamasından verirler diye düşünüyorum.)

eğer silmemişlerse de takımsal hedefleri tam hatırlamasam da en az 1000 lira ediyordur.

en son ilkokulda lisede utanmıştım. İş hayatında utanmak nedir :)
  • Cursed Chico  (12.03.18 03:49:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.