[]

Canerin dişleri

Caner erkin dişlerini neden yaptırmıyor? Biri altta biri üstte. Hiç hoş görünmüyor. Sorun para değildir heralde. Böyle mi beğeniyo acaba?




 
böyle beğeniyor olabilir, belki dişçiden korkuyordur. adamın güzel görünmek gibi bir derdi yoktur. mesela keira knightley'nin de düzgün değildi (yaptırdı mı bilmiyorum gerçi).


  • 111111  (06.03.18 10:49:35) 
benim de oldum olası anlamadığım şeylerden biridir. kel futbolcuları hiç anlamıyorum mesela. kardeşim saç ektirsene trilyonların var? yaptırsana dişlerini? ozan tufan mesela o ne iğrenç bir ben öyle?

bu adamlar bu kadar zengin olup da nasıl bu kadar sıfır estetik kaygısıyla yaşayabiliyorlar çok merak ediyorum.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.03.18 11:14:04) 
dişleri çürük mürük olsa anlarım da bu estetik faşizmi niye? adam böyle seviyordur, size ne ki? güzel görünmek zorunda mı? hatta onu da geçtim hangisinin güzel olduğuna kim karar veriyor?


  • sir gawain  (06.03.18 12:03:39 ~ 12:04:27) 
@sir gawain

Hangisinin güzel olduğuna estetik diş hekimliği diye bir alanın var olması ve bu konuda insanların ciddi paralar harcaması karar veriyor. Ronaldonun eski dişleri ile yeni dişlerine bakabilirsin.

Sorumun son kısmına bakarsan ''böyle mi beğeniyor acaba?'' demişim.Burda bir yargılama yok.Kendisi böyle beğeniyorsa sorun yok. Ama yine de estetik görünmediği gerçeğini değiştirmicek.
  • basubadelmevt  (06.03.18 12:07:23 ~ 12:19:26) 
hayır, diş hekimliği falan karar vermiyor. çoğunluğun hareketleri de karar vermiyor. sağlığı tehdit etmeyen unsurlar bunlar, sağlığı tehdit etse bile dışarıya dönük bir tehdit olmadığı (salgın, bulaşıcı hastalık vs.) müddetçe her bedenle ilgili kararı o bedenin kendisi verir. estetik alanı kişiye sadece bu lüksü sunar. herhangi bir şey dayatmaz. bunun aksine düşünebilmek gerçekten faşistçe, farkında olmamak daha da vahim. size göre insanlar kilolu da olmamalı, burnu yamuk da olmamalı, memesi küçük de olmamalı, beni de olmamalı, kel de olmamalı vs.. cidden kafanız mı iyi olum, bu nasıl bir mantık? niye x kişisi bize güzel görünmek zorunda? gitse kasten kendini dünyanın en çirkin insanı yapsa kim ne hakla bir şey söyleyebilir?

üniversitede üç sene beraber olduğum sevgilimin köpek dişleri çıkıktı, size göre yamuk yumuk bir diş yapısına sahipti. ama ona o haliyle aşık olmuştum, sakın benim için düzelttirme böyle süpersin derdim. gerçekten de benim için öyleydi, o dişler onu inanılmaz karakteristik ve çekici yapıyordu. dişleri düz olsa sıradanlaşacaktı.
  • sir gawain  (06.03.18 12:16:15 ~ 12:22:11) 
bence böyle beğeniyordur. ki son derece saygı duyulması gereken bişey. güzellik olgusu git gide ele geçirmeye başlıyor yaşantımızı.

"Hangisinin güzel olduğuna estetik diş hekimliği diye bir alanın var olması ve bu konuda insanların ciddi paralar harcaması karar veriyor. " bu bunun doğru bişey olduğunu göstermez bence. bence dedim.

edit : @sir gawain ağzına sağlık.
  • baharat  (06.03.18 12:45:05 ~ 12:47:00) 
@basubadelmevt, ağzına sağlık. yukarıdaki arkadaş köpek dişlerini beğenen (vampir gibi çıkıyorlar yani böyle gülünce dudağın üstüne falan geliyorlar) ilk insan olarak tarihe geçebilir.

23 yaşımdan sonra 2 sene ortodonti tedavisi gördüm o lanet olası köpek dişler yüzünden. düzelttim o dişleri.

şişman hatta obezin tekiydim, spor ve diyetle 40 kilo verdim. attım o iğrenç yağ fıçılarını.
omuz bölgemde güneş lekesi izi oluşmuştu onu yok etmek için çok uğraştım büyük oranda da geçirdim.
bacaklarımda varis vardı onları köpük tedavisiyle yok ettirdim. harika bacaklarım var artık.
2 sene lazer epilasyona gittim omuz bölgemde kıllar %90 azaldı.
önümüzdeki ekim-kasım gibi de karın germe ameliyatı olacağım. verdiğim kilolar yüzünden sarkmalar oluştu. (2 senedir bunun parasını biriktiriyorum)

tüm bu saydıklarımı asgari ücretin biraz üstü maaşımla yaptım ve yapmaya devam ediyorum.
futbolcu olsam götümü bile değiştirirdim herhalde:) estetik önemli.
bu yukarıda yaptırdıklarım beni hep bir seviye daha mutlu bir insan yaptı. karın germeyi de yaptırınca artık god mode'a erişicem kendi çapımda.

parası olmayıp da kendine bakamayan insana saygım sonsuz. fırsatı yok herkes yaptıramayabilir. ama futbolcu gibi top oynadığı için trilyonlar kazanan adama saygı duymam. benim gözümde pasaklı, ezik, kendine bakmayan bir insandır. kıroyum ama para bende insanıdır. bunun adı faşistlikse en koyu faşist de benim.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.03.18 14:17:20 ~ 14:22:40) 
boyle begeniyor.


  • baldur2  (06.03.18 14:40:28) 
"Hangisinin güzel olduğuna estetik diş hekimliği diye bir alanın var olması ve bu konuda insanların ciddi paralar harcaması karar veriyor. "

estetik cerrahi diye bir alan da var ve o konuda da insanlar ciddi paralar harciyor. güzel olana onlar karar veriyorsa o zaman herkes memelerini büyültsün, yüzlerini, göz kapalarini gerdirsin, botox yaptirsin, yaglarini aldirsin.

soruya cevap: özgüvenli biri ki demek ki onu rahatsiz etmiyor görüntüsü.
  • pilav  (06.03.18 15:04:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.