[]

Pasta Fare Zehri Kaç Günde Etkisini Gösterir?

Dükkanımıza birkaç gündür bir fare dadandı. Ben de bir eczaneden fare pastası dedikleri bir zehri dükkanın çeşitli noktalarına koydum. Dün kontrol ettiğimde farenin bazılarını yediğini gördüm. Tam fareden kurtulduk diye sevinirken bugün yine farenin gece dükkanda dolaşıp çeşitli yerlere dışkıladığını gördüm. Bu zehri yiyen küçük bir farenin kurtulma şansı nedir? Fare pastasının etkisini göstermesi bu kadar sürüyor mu yoksa bu zehir işe yaramadı mı?




 
öldürmek yerine çıktığı delikleri kapatmayı deneseniz?


  • suicides underground  (05.03.18 15:38:00) 
Standart fare zehirleri fındık fareleri vb. için. Eğer lağım faresi gibi bir şeyse yeterli olmayabiliyor veya uzun sürebiliyor. Dediğim zehirdense fındık faresi için 3-5 gün, lağım faresi için ise 5-8 gün kullanmak gerekiyor. Zehir deyince hepimiz tek seferde öldüren bir şey bekliyoruz ama maalesef onlar öyle değilmiş.

Onun yerine size farklı bir zehir kullanmanızı tavsiye ederim. Bayer markalı bir zehir var, adını tam olarak hatırlayamadım şimdi ama paketin içerisinde 4-5 tane, filmle kaplı bulaşık makinesi tabletlerine benzeyen bir şekli var, içinde yeşil jelimsi bir şey var. Onu yiyince tek seferde işi bitiriyor büyük oranda. Yalnız, zehri koyacağınız zaman elinizde eldiven olsun, zira paketin üzerinden kokunuzu alabiliyorlar ve dediğimiz gibi, zehirli.

Geçmiş olsun.
  • skooma  (05.03.18 15:44:51 ~ 15:45:31) 
fare yapıştırıcısı kesin çözüm. biz o şekilde yakaladık. zehir mehir hikaye.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (05.03.18 15:50:08) 
Dükkanda delik falan yok. Muhtemelen kapıdan girip rafların arkasında bir yeri yuva olarak belledi kendine. Bu akşam yapışkan olayını da deneyeceğiz. Umarım zehirle ölmeden önce yapışkanla yakalarız da leşini aramaktan kurtulmuş oluruz. Bu arada fareler üzerinden hayvan sevgisi kasacak olanlar zahmet edip bir şey yazmasın. Ambalajlı gıda satılan dükkanda fareye sempati duyamadığım için kusura bakmayın.


  • kilisenin imami  (05.03.18 16:01:05) 
Arkadaşların dediği gibi zehirler değişkenlik gösteriyor. Nasıl bir fareyle mücadele ettiğinize bağlı. Ama en güçlü zehir bile yer yemez öldürmez. Çünkü bu hayvanların arasından önce biri tadıyor bunu. Eğer anında ölürse diğerleri asla yemiyor. Evet çoğul konuşuyorum. Dükkanınızda bir tane fare yok çünkü. Bir tane görüyorsanız en az 5-6 tane vardır. Zehirlerin bazıları da su içtikçe etkileşime girip hızlandırıyor. Su içmedikçe çok yavaş oluyor ölüm süreleri. Bu hayvanlar da çok dayanıklı hayvanlar. Su içmeden uzun süre yaşayabiliyorlar.

Yapışkan da bir çözüm. Ama vahşi bir çözüm bunu unutmamak lazım. Yapışkana yakalandığında hayvan ölmüyor sonuçta. Kurtulamaz bir halde çırpınmaya devam ediyor. O halde bırakmak da olmaz yani hayvanı.

Moral bozmak istemem ama fareler ile mücadele ederken agresif olmak lazım ne yazık ki. Yani daha görmüyorum demek ki yok gibi düşünmemeli. Çabuk kurtulmak istiyorsanız zehir, yapışkan, istasyon gibi çözümleri aynı anda deneyin. Sonuçta gelir elde ettiğiniz bir yer. Öldürmeden yakalamak da bir çözüm bunu da ekleyeyim. Youtube üzerinde çok basit ama çok etkili bir sürü video var ölümcül olmayan tuzaklar yapabildiğiniz. Ama 6-7 tane fare yakalayıp onları bir yere bırakmak da kolay değil. O bıraktığınız yerde de büyük problem olabilirler sonuçta. 6-7 fare 2 ay içinde 5-6 katına çıkabilir çünkü sayı olarak.

Kolay gelsin.
  • windowsguvenlikduvari  (05.03.18 16:08:28) 
bir cam üzerine fare yapıştırıcısı dökün. onun üzerine elinizi değdirmeden bu pasta dediğinizden koyun veya eliniz değdirmeden başka bir yiyecek koyun. el ile temas kesinlikle ettirmeyin anlıyor namussuzlar bi bokluklar döndüğünü.

ben arabaya giren fareyi böyle yakaladım.
  • canercuxy  (05.03.18 16:22:49) 
Zehiri yedikten 4-5 gün sonra fare nalları dikti. Cevaplarınız için teşekkürler.


  • kilisenin imami  (11.03.18 14:18:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.