[]

marmaray çöker mi?

Bazı arkadaşlar marmaray'a güvenmiyor ve bir yerde patlayacağını iddia ediyorlar. sizce çöker mi? iç rahatlığıyla kullanıyor musunuz?




 
Gonul rahatligiyla biniyorum. Evlerden, koprulerden falan daha guvenli :)


  • fakyoras  (02.03.18 17:42:40) 
Japonlar yaptı. Bence çökmez


  • delicevat  (02.03.18 17:45:21) 
Japon yaptı çökmez.


  • shenergy  (02.03.18 17:45:39) 
orada çalışan arkadaşlarımdan(inşaat müh.) hiçbiri binmiyor. ben de mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.


  • hosein  (02.03.18 17:55:51) 
Mecburen biniyoruz.
Kul yapımı en nihayetinde doğal felaketlere karsi kimse garanti veremez.

  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (02.03.18 18:07:59) 
marmaray denizin dibinde tamam ama üstünde toprak gibi bir şey var mı?

var ise ne kadar?

yoksa bildiğimiz denizin dibinde mi duruyor.
  • Photographer  (02.03.18 18:15:47) 
Hiçbir halt olmaz. Hatta büyük bir depremde herhangi bir binanın içinde olacağıma orada olmayı yeğlerim.

@Photographer, denizin dibinde değil, zeminin bayağı bir altında.
  • i was made for you  (02.03.18 18:16:51) 
mecbur kalmadıkça binmiyorum, binince de inene kadar paranoya yapıyorum.


  • La Femme D'argent  (02.03.18 18:28:46) 
yenikapı istasyonunda mesela adamlar deprem sonrası bir su yükselmesini, tufanı düşünüp kapak yapmışlar ki içeri su dolmasın. japonlar müthiş adamlar, tabii ki gönül rahatlığı ile kullanıyoruz, biniyoruz. istanbul'un başına gelen en güzel şey.


  • mehmed resad  (02.03.18 18:41:03) 
Burası türkiye, marmaray da çöker, metro da çöker. Ona binmesen otobüste kaza yapma ihtimalin daha düşük değil. Yürümek istesen sokakta biri “ne bakıyon” diye seni bıçaklayabilir. Çok şey yapmamak lazım.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (02.03.18 19:11:34) 
istanbul'un marmaraydan cok cok daha buyuk problemleri var. tuneli sikintiya sokacak buyuklukteki bir depremde zaten tunelden bir sekilde ciksaniz bile disarda buyuk ihtimal tas tas ustunde kalmadigini goreceksiniz. kentsel donusum falan hikaye.


  • cooperr  (02.03.18 19:19:46) 
bindim, lazım olursa yine binerim. hiç de düşünmüyorum ne olursa diye.
ancak türkiye'de genel bir elektrik kesintisi olmuştu. çok fazla bahsedilen iki yakadada olan devasa jeneratörler çalışmadığı için millet inip yürümüştü. böyle de bir durum olmuştu.

  • sutlu nescafe  (02.03.18 19:52:26) 
yapımcı japonları, inşaatı erken bitirip seçimlere yetiştirmeleri için çok fazla sıkıştırdılar.
kendi hallerine bırakmadılar ki. ben kıllanıyorum açıkcası.

www.haberler.com
  • herhaltibiliyoring  (02.03.18 20:07:08 ~ 20:49:43) 
çökeceğini düşünmenin ve kullanmamanın muhalif zırvasından başka bir şey olmadığını düşünüyorum.

dayım var benim şimdi belki 70 yaşında. eski ağır komunistlerden. üni olaylarına falan karışmış, her türlü pisliğin içine girmiş. bu adam avrasya tünelini tayyip yaptı diye kullanmıyor. aynı adam 1974'de de 1. köprüyü protesto edip kullanmamıştı. on yıllardır ise cayır cayır kullanıyor 1. köprüyü. belli bi zaman sonra marmaray'ı da avrasya tünelini de kullanacak. boş tatava yapıyor şu anda.
  • japon askeri  (02.03.18 22:54:27 ~ 22:55:50) 
Yolda yürürken kaldırımda araba çarpma ihtimalinden, mafya kılıklı tiplerin sağa sola ateş etmesi ve vurulma ihtimalinden kat kat daha düşüktür marmaray tünelinin çökmesi, burası Türkiye en umulmadık şeylere hazırlıklı olmam lazım.


  • Uncle Sam  (03.03.18 00:42:41) 
Klostrofobi gibi kontrolsüz bir sebebi varsa kullanmamak anlaşılır. Yoksa "lan bu çöker mi acaba" diye akıl yürüterek binmeme kararı almak bana makul gelmiyor.

Ben, İstanbul'da yaşadığımız, yatıp uyuduğumuz, anamız babamız çoluk çocuğumuzu içine doldurduğumuz evlerin tamama yakınından daha sağlam olduğunu tahmin ediyorum. Ayrıca denizin dibinde değil, metro gibi o da toprağın altında. Havalimanı ve Maslak metrolarından da daha sağlam olduğunu tahmin ediyorum.

"Türk astronot ve Houston replikleri" tarzı bir yaklaşımla, Türkiye'de denizin dibinin de altından giden bir taşıta önyargılı yaklaşmak mümkün olsa da projenin Türkiye ile ilgisi; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisine inşa edilmiş olması. Yoksa bildiğin Japon malı. Hani şu dakika başı bizde felaket sayılan şiddetlerde depremlerin yaşandığı, hakkında "Kanka Japonya'da 3500 şiddetinde deprem olmuş da tek kişi ölmüş o da camdan atlayan bir Türkmüş" geyikleri yapılan Japonya.

İtiraf edeyim; projenin açılışı Erdoğan'ın zamanına denk geldi diye hakkına öyle felaket senaryoları yazıldı ki ilk bir iki ay ben de binmekte tereddüt ettim. Sonra baktım kimse ölmeyince binip denedim ben de. Şimdilerde haftada birkaç defa kullanıyorum. Bence son senelerde İstanbul'da yapılmış en iyi iş bunun açılmasıdır.
  • lazor  (03.03.18 06:44:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.