[]

trafik sorusu

okuyanlara tuhaf gelebilir ancak araç kullanmaya bir kaç ay önce başladım. mecburi sebeplerden dolayı çok uzun bir pratik süreci atlatamadan şehir trafiğine çıktım buna rağmen mantık kurallarına elimden geldiğince riayet etmeye çalışıyorum. sorum ise şu diyelim ki ışıklarda üç araç yan yana bekliyoruz ben orta sıradayım. ışıkları geçince hep beraber hafifçe sola meyleden yoldan devam edeceğiz. ancak ışıklardan sonraki yol bizim geldiğimiz yol ile aynı hizada değil ve daha dar. dolayısyla ışıklarda duran bu üç araç aynı anda geçemeyecek. ben sağımdaki ve solumdakilere hızlı çıkarlarsa yol veriyorum sonra da ben hızlanıp devam ederken arka solumdan gelen sürekli korna çalıyor 2 saniye beklemek istemiyor. bu durumda ben mi hatalıyım nasıl tepki vermem gerekir?




 
benim de şoförlüğüm yoktur ama trafikte gördüğüm kadarıyla dönecek olanlar ışıktan önce sol şeritte sıralanırlar.


  • lazpalle  (02.03.18 11:47:01 ~ 11:48:34) 
En sağdakinin sola dönmemesi gerekir zaten.
Bu tür bir kavşakta sola dönecekler sol şeride veya orta şeride, düz gidecekler orta veya sağ şeride, sağa dönecekler orta veya sağ şeride girmelidir.

  • cakabo  (02.03.18 11:51:20) 
Sola döneceksen orta durmamaya çalış zaten, hikayedeki gibi durdun diyelim;

Solundakine yol vermelisin, sola da dönse düz de gitse o kendi yolunda. Farklı şeritten gelip de sola dönecek olan sensin.

Sinyalini ver, yavaş yavaş sola kayarak önce şeridini değiş sonra dönüşünü yap.
  • John Bloor  (02.03.18 11:51:50) 
birincisi sola döneceksen ne işin var ortada, geç sola ve solda bekle.

ikincisi ise korna çalanları fazla sallama, en fazla küfür yersin.
  • hosein  (02.03.18 11:56:12) 
@cakabo @John Bloor @hosein yanlış tarif ettim aslında tam sola dönme değil de hafifçe sola meyleden bir yol ve sağa dönme gibi bir durum söz konusu değil zaten.


  • iwillsee  (02.03.18 11:57:12 ~ 11:58:45) 
sola döneceksen sol, düz devam edeceksen orta, yavaş gideceksen / sağa döneceksen sağ şeride gir.


  • tikim var benim adim tuleyman  (02.03.18 12:01:36) 
Bahsettiğin şekilde sık sık girdiğim bir kavşak var. Ortada durmamaya çalışıyorum, fakat dalgınlığıma gelip ortada kalırsam da senin yaptığın gibi yavaşlayıp sağa veya sola giriyorum. Arkadan gelen istediği kadar böğürsün.


  • malheiros  (02.03.18 12:13:55) 
Hicbiriniz mi anlamadiniz ya, benim anladigim yol duz gidiyor ama sola kivriliyor,
Saga sola donme durumu yok yani. . Bu kivrilma noktalari ise dar, iki seritlik mesela. (Di mi bu kastediliyor, atarlandim ama yanlis anlamayim ben de)

Napayim demis.

Sag tarafin sinyaliyle bekleyerek orta serittekilerden yol istemesi/musait oldugunda eski orta serit simdiki sag seride gecmesi lazim.

Ayrica her korna calani takma.
  • kuehles blondes  (02.03.18 12:15:30) 
hakkaten kimse anlamamış :D kuehles +1

şekil olarak ışıklardan önce 3 şerit, ışıklar sonrası için durum şu olmalı
st1.myideasoft.com

eğer başka levha yoksa ya da yer işareti soldan daralma şeklinde
asyatrafik.com
ki yol sola döndüğü için soldan daralmaz.

senin düz devam etmen lazım, sağdaki aceleciler yol vermek istemeyip önüne geçmeye çalışır, sen onlara yol verdiğinden de arkadaki sinirleniyor, ha bunu takma gerçi.

bir de öte yandan hata sadece sende değil, böyle daralan yol durumunda ışıklardan önce olması gerekir bunun, yapan yanlış yapmış.
  • senolll  (02.03.18 12:27:10) 
Kavşak falan yok ortada, herkes varmış gibi yazmış. Yol sola dönüyor sadece. Daha basit düşünün, 3 şeritli dümdüz yol ilerde iki seride düşüyor. Bu durumda doğal olarak araçlardan biri yol verecek ki yola sığsınlar.

Arkadan korna çalan sığıra takılma, yoluna devam et.
  • orient blue  (02.03.18 12:30:09) 
@orient blue aynen öyle


  • iwillsee  (02.03.18 13:08:08) 
Trafikte acemi veya tereddütlü görünen sürücüye ölümüne korna çalmak gibi bir huy, maalesef ki sürücülerin %80'ininde var. Siz kornaları takmayın, bildiğiniz gibi gidin, ve en önemlisi de panik olmayın. Yol iki şeride düşüyorsa, elbet birileri birilerine yol verecek. Bunun için herhangi bir "x yol verecek, y geçecek" kuralının olduğunu zannetmiyorum.


  • agluna  (02.03.18 13:35:06) 
başlıkta sorulan durum şu sayfadaki 61. soru

www.atakansurucukursu.com

@agluna, elbette biri birine yol verecek değil, bir kuralı var.
  • senolll  (02.03.18 13:45:38) 
@senolll soruya ve cevaba baktım, cevapta sağdaki sol arkadan gelene yol vermelidir deniliyor. peki soldan gelen tek araç değil bir sürü araç varsa ne olacak ? bu sefer sağ araç ilerleyemediği gibi arkasındakiler de çıldırmaz mı?


  • iwillsee  (02.03.18 14:11:48) 
iwillsee

o zaman bekleyecek iste. ya da soldan gelenlerden birileri yol verecek iste. ama soldaki yol vermedi diye kizamaz iste.
yanlis dizayn edilmis anladigim kadariyla yol.
  • kuehles blondes  (02.03.18 14:20:13) 
olay bu mu?
i.hizliresim.com

  • cemiyetin ünlü siması  (02.03.18 14:28:41) 
@iwillsee, evet bekleyecekler. Kimsenin kızma gibi bir durumu yok kural bu.
Senin sorunla şu da aynı mantık, hani ışıklarda saniyeler azalıyor ya, 90 saniye oluyor bazen. 30 saniyeden sonra çok kızıyorum bu kadar beklemek gerekmesine diyip geçiyor musun? Hayır. Bu da öyle kural işte.

  • senolll  (02.03.18 14:40:59) 
@cemiyetin ünlü siması evet aynen öyle


  • iwillsee  (02.03.18 14:50:18) 
@kuehles blondes yanlış mı bilemiyorum ama yaşadığım şehrin en yoğun yollarında bu şekilde kısımlar var


  • iwillsee  (02.03.18 14:51:55) 
tam tarif ettiğin tipte bir yolu her gün kullanıyorum.

-mümkünse ortada durmamaya çalış,
-en solda kim varsa o önceliklidir, çünkü o kendi şeridinden devam ediyor. kornaya da o yüzden basıyordur.
- orta şeritteysen soldakinin geçmesini bekle
- seninle aynı hizada ve solunda olan araç geçtikten sonra, sol sinyalini ver ve kontrolünü yaptıktan sonra sol şeride geç.
  • wilhelmwasmuss  (02.03.18 14:56:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.