[]

Ödeme yapmayan firma ihtar

ekim ayında 3540tl lik faturam vardı firmada.

ödemediler. hala da ödemediler. geçen ay mutabakat için muhasebeden aradılar, bu sayede faturayı işlemiş olduklarını da öğrendim.

şimdi ben bu freelance işim karşılığında kestiğim faturayı bunlardan belli ki tahsil edemeyeceğim.

ihtar çekip haciz başlatırsam parayı alma ihtimalim var mı?
varsa çok mu uzuyor süre?

ona göre mesaj ve mail ile darlamayı sürdürücem veya direkt ihtar çekicem.

 
kibarca bir iki defa daha söyle derim


  • argent dawn  (28.02.18 18:12:28) 
1-2 defadan fazla kez istedim.

her hafta en az 2 defa istiyorum. patronlarına bile yazdım en son "aaa öyle mi ben şahsi hesabımdan göndereceğim haftaiçi, onlar çok yoğun idye bakamamıştır" dedi. bu cümlenin üstünden de 1 ay geçti. bu 1 ayda patrona da 4-5 kez yazdım.
  • tchuck  (28.02.18 18:54:11) 
ihtar çekip haciz başlatırsan ödeyeceği de varsa ödemez.
süre çok mu uzar, avukatlar rakam az diye sallamaz. sallasa aslı astarını geçer.

  • rhan  (28.02.18 19:09:00) 
ver abi icraya, alırsın tabii niye alamayasın?

son kez ara. "ödeyin, ödemezseniz avukata veriyorum icra işlemlerine başlayacak" de, ödemezlerse ver avukata. çatır çatır alır.
  • kibritsuyu  (28.02.18 19:10:08) 
bence muhasabeye odeme yapmacagı fırmayı aramaz, bır yanlıslık olmalı


  • kleider  (28.02.18 19:40:58) 
bne bu durumlards her zaman yüz yüze konuşmayı tercih ederim. telefonds allamalaır çok kolay, maili saymıyorum bile. çıkın gidin patronla muhasebeyle yetkili kim ise yüz yüze konuşun


  • oscar  (28.02.18 20:43:27) 
faturayı resmi olarak kabul etmişlerse "öttürerek" alırsın. ihtar çek. dönüş olmazsa ver icraya gitsin. iyi niyetleri varsa ilk ihtarda en azından arayıp çözüm önerirler. (miktar düşük avukat bakmaz deme. avukatın yapacağı şey 5 dk.lık ış, varsın 500 tl si ona gitsin)


  • 507  (01.03.18 01:08:15 ~ 01:09:00) 
Son kez ara ve üzgün olduğunu ama ödemeye ihtiyacınız olduğunu, mecburen icra takibi başlatacak olduğunuzu belirtin.

Hani icrayı bir tehdit değil de mecbur kaldığın için başvurduğun bir yol olarak hissettir.
  • John Bloor  (01.03.18 11:11:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.