[]

Tablo Boyutu

40 x 50 cm boyutunda bir resmi duvarıma asacağım. Çerçevesini aldım.
Bunun için kendi zevkime göre bir resim seçip baskı yaptırmak istiyorum. Bu ebat itibariyle çözünürlüğü en az ne kadar bir resim bulmalıyım? Yanılmıyorsam dpi özelliğine bakmalıyım, doğru mudur? Bi' de eğer ebat 70 x 50 cm olursa, resim -yine aynı anlamda- nasıl bir değere sahip olmalı?

İkinci bir soru olarak... Ünlü bir ressamın resmini seçiyor olacağım. Kaliteli formattaki resimleri nerede bulabilirim (ücretli de olabilir)?

(Tik'ler hemen)

 
40x50 bir ölçüyü 300 dpi(en uygun baskı ölçüsü) yaptığınızda 4724x5906 piksele denk geliyor. yani bu çözünürlükte bir resim bulmalısınız. fakat duvar resimlerinde falan ille de 300 dpi olmasına gerek yok.
dergi/gazete gibi çok yakından bakılan işlerde 300 dpi yapmak en sağlıklısı/kalitelisidir.
sizin duvar posteriniz 150 dpi olursa da o baskı yine güzel görünecektir. 40x50, 150 dpi bir çalışma 2362x2953 piksele denk geliyor. yani bu piksellerde bulacağınız görsel, posterinizde kaliteli görünecektir.

70x50 bir ölçüde 150 dpi yeterli olacaktır. bu da 4134x2953 piksele denk geliyor. Bu ölçülerde bulacağınız görseli 70x50'ye bastırdığınızda güzel görünecektir.

diğer sorunuzun cevabını bilmiyorum.
  • yanginmerdiveni  (25.02.18 23:18:07 ~ 23:23:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.