[]

Modem ve AP 'nin iki farklı ağ oluşturması

Merhaba.

Yatak odasında çekmeyen internet için tplink 840n alıp, salondaki modemden kablo ile uzatarak yatak odasına çektim. Ancak iki farklı ağ oluşturduğu için salon ve yatak odasına gidiş gelişlerde ağ sorunu yaratmakta. Güçlü olan ağa otomatik olarak geçmiyor.

Otomatik geçiş sağlayacak veya ağ arasındaki geçişi daha da kolaylaştıracak bir yol var mı?

 
www.hepsiburada.com

şöyle bir ürün alman gerekirdi. Menzil genişletici a.k.a repeater-extender

Ama içerisinde repeater fonksiyonu olmalı bununda. yazılımını kurcala ve google da modeli girerek repeater tag'ini ekleyip ara.

doğruyu bulman acısından: senin yaptıgın sey wan'ı olan bir modemden lan cıkartıp onu tekrar wan yapmışsın, iki tane ağ oluşturması normal. hata yok. repeater fonksiyonunu arastır.
  • binder dandet  (24.02.18 21:23:47 ~ 21:27:53) 
Wifi İsimlerini ve şifrelerini aynı yapsan geçmez mi?


  • westblack  (24.02.18 22:26:20) 
westblack +1. o sekilde yaparsan istedigin kivama gelecek


  • jedilance  (25.02.18 17:18:27) 
wifi isimlerini aynı yapsanızda sorun çözülmeyecektir. bu durumun sebebi modem ve ap nin varsayılan lan ip adresleri farklı. atıyorum modem 192.168.1.1 - 255 grubunda iken ap 192.168.2.1 - 255 grubunda olabilir.
bu durumda yapmanız gereken ap nin web arayüzüne bağlanıp lan ayarlarında varsayalına ip yi modeme ait gruptan bir tane vermeniz gerek. 192.168.1.2 gibi. tabi bunu yaptıktan sonra ap üzerindeki dhcp özelliğini kapalı konuma getirin ki networkünüzde sadece modeminiz ip dağıtmaktan sorumlu olsun.
edit : pardon ben tamamen soruyu yarım yamalak okuyup yazmışım. neyse kalsın belki başka birine yardımcı olur.
bahsettiğiniz güçlü sinyaldeki wifiye otomatik geçme ise modem veya ap tarafından değil bunlara bağlanan cihazlar tarafından kontrol edilir. dolayısıyla cep telefonu veya pc için bu işi yapan programlar arayabilirsiniz. varlıklarından emin değilim.
  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (26.02.18 19:39:21 ~ 19:43:15) 
hemen herkes doğru ve yanlış şeyler söylemiş ben toparlayım evde aynı şekilde kullanıyorum farklı marka modelleri olsa da.

en doğrusunu söyleyen; nuh gemisini kaçıran.....

dediği gibi, tplink'i access point moduna almalısın ve IP olayını da dediği gibi yapman gerek. sonra da westblack'in dediği gibi kablosuz ağ isimlerini de aynı yapmalısın.

bunlardan başka yapabileceğin bir şey yok modem ve access point için. bundan sonrası wireless client'a kalıyor.

kendi evim için, salondaki modemin kablosuz ağı mutfakta çok çok az çekiyor. mutfağa gittiğimde iphone'um access point'e sorunsuzca geçiyor.

bi de lg k10 mu öyle bi android var. o inatla salondaki modeme bağlı kalmaya devam ediyor.

bi de laptop var, o da android gibi davranıyordu. wifi adaptörünün ayarlarında bişileri değiştirdim roaming geçen şeyler. onun da aklı başına geldi.

ekstra olarak, mutfaktan tekrar salona geçtiğimde sadece iphone tekrar modeme bağlanıyor. diğerleri access pointe bağlı kalıyorlar. salonda ikisinin de çekim gücü yeterince iyi zaten.
  • washe  (26.02.18 19:48:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.