[]

Politika'dan İktisat'a Geçsem Mi?

Boğaziçi politika'da okuyorum. sizce merkezi yerleştirme şeysiyle ekonomi bölümüne geçsem mi? Şimdi diceksiniz ikisi çok farklı, hangisine ilgi duyuyosan ona yönel ama ben dünyanın en kararsız insanı olduğum için yardımlarınıza ihtiyacım var. Lisede neredeyse bütün fen derslerinden kalmış olmama rağmen "lan keşke fizik profesörü filan olsaydım" diyen bi adamım sonuçta.

aslında politikadaki okumalarını filan seviyorum ama sonuçta ekonomi içerdiği matematikten dolayı daha bir bilim gibi geliyor bana, bu yüzden ilgimi çekmeye başladı.

mezun olduktan sonra iş imkanları açısından da yorumlayabilirsiniz.

 
Ekonomiye geç. Politikada ilerde master yap.


  • Amaranta ursula  (23.02.18 23:38:41) 
İkisi de bilim değil, ekonomiye geç güzel iş bulur sağlam para kazanırsın, başarılı bir öğrenci olursan tabii ki. Master'ı da siyasette yapma MBA yap.

Edit: Siyaset bilimi de bilim, yersen. Piyasa ne isterse onu söyleyen bilim dalı olmaz.
  • i was made for you  (23.02.18 23:41:34 ~ 24.02.18 15:35:38) 
Ekonomi bilim dalıdır yalnız. Politikayı bilmiyorum ama iktisadın önü daha açık. Yine Boğaziçi'de okuyacaksan iş bulma şansın zaten yüksek. Boğaziçi'de okumayacaksan da yine İngilizcesi en az Boğaziçi kadar iyi olan bir okula git. Olmazsa da Koç, Galatasaray, Sabancı gibi yerlere gitmeye çalış.


  • dissendium  (24.02.18 00:10:05) 
matematikten korkmuyorsan kesinlikle gec. politikadan secmeli ders vs. alip o istegini de giderebilirsin. coursera'dan suradan buradan dersler alip okuma yapip da ogrenebilirsin. iktisat derecesi cok daha ise yarayisli olur. akademisyen olmayacaksan da politikadan master yapmak hemen hemen herhangi bir ise yaramaz, tabi bi sonraki asama.

ben her turlu bogazici'ni birakip galatasaray'a gitmezdim bu arada. sabanci ve koc ok
  • hot potato  (24.02.18 02:46:41 ~ 02:47:15) 
iktisat iş imkanı açısından çok daha iyi bence. ha diyorsan ki boğaziçini bırakabilirim, o zaman puanın hukuk falan tutuyorsa geç başka üniversitede oku. iş imkanı açısından kendini sağlama almış olursun.


  • Cruyff  (24.02.18 05:20:57 ~ 05:21:11) 
Politika mezunu arkadaslaeimin bi cogu ekonomi mezunlariyla ayni isleri yapiyor. Gerci okul oncesi okuyan bir arkadasim da marketing sektorundeydi en son :D

Ekonomide daha rahat olacagini dusunuyorsan oraya gec. Mezun oldugun bolumden bagimsiz, universitede kendine ne yatirimlari yaptiysan mezun olunca o alanlarda calisiyorsun.
  • fakyoras  (24.02.18 08:07:15) 
ekonomi.


  • little big man  (24.02.18 22:24:46) 
kesin geç. kararsız adamdan manager olmaz bari uzman olursun ekonomide.


  • ekşi yazarı olmak istiyorum  (24.02.18 22:34:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.