[]

İngilizcemi hangi programlarla veya nasıl geliştirebilirim?

anadolu lisesi mezunuyum o kadar sene ingilizce gördüm ama kitap okuyacak veya podcast dinleyecek bir seviyeye hala daha gelemedim.Bir an önce bu işi halletmek istiyorum.önerileriniz nelerdir?




 
İngilizce altyazılı ingilizce diziler. Nispeten gündelik dilde sit-com tarzı kısalardan daha komplike dizilere geçiş, polisiye gibi geniş hikaye kurgulu.
Sonra poscastler olur.
Kitapta da anadil gibi anlamayı beklemeden okuyacaksınız. Misal Harry Potter okumuş muydunuz? Alın ingilizcelerini okuyun. Anlamadığınız kelimeye bakmayın. Hikaye gitsin yeter. Zamanla oluyor. Yavaş yavaş cümle içinde çıkıyor sözcükler.
Benzer süreçler sonucu bu şekilde ilerletmiştim ben lisedeyken, özellikle kitap özelinde. hazırlığı geçip 4 sene sözel bölüm okudum bu İngilizceyle sürekli makale makale formatında. Diziler de konuşmama yardımcı oldu diyebilirim.
  • kullanıcıadımbuolsun  (23.02.18 23:54:30 ~ 25.02.18 14:49:53) 
Vaktiniz sınırlıysa dolingoyu tavsiye ederim belli bir seviyeye kadar çok yardımcı oluyor.


  • hohoho  (24.02.18 00:15:33) 
Maruz kal dile.

Listening gelişsin istiyorsan dinleyeceksin bol bol İngilizce'yi. Önce basit şeyler dinleyeceksin, çocuk programları bile olur. Sonra Ted konuşmaları vs. En sonunda da İrlandalı köylü aksanına kadar gidecek bu.

Türkçe'yi azaltacaksın yoksa ilerlemez, İngilizce çalıştıktan sonra Teoman dinlersen bir anlamı kalmaz.

Annemi aradığım gün İsveççe'yi unutuyorum ben çünkü öğrneme sürecindeyim.

Yukarıda yazan arkadaşın dediği gibi kitabı bütün olarak okumak da önemli. En azından bölümleri durmadan okuyup, kalan kelimelere gözatabilirsin.
  • bos gezenin bos ustasi  (24.02.18 00:17:21) 
Her zaman verdigim oneri: reddit. Gidip ilgini ceken seylere yorum yap, insanlarla konus, videolari izle, yazilanlari oku. Yazilanlari anladiktan sonra dinleme de daha rahat gelmeye baslar. Pasif dinleme ve okumayla olmuyor ne yazik ki, ortama girmek lazim.


  • beriberi  (24.02.18 11:58:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.