[]

Moderasyonun "Oral" açıklamasını tatmin edici buldunuz mu?

Bakınca mantıklı gibi birbiri ardına silinen duyurular sinir ediyor insanı. Belki bu da silinir. Belki beni de uçururlar yine. Bilemiyorum. (bkz: sikmeseler bari)

Siz ne diyorsunuz?


 
Ama*


  • femme vitale strikes back  (23.02.18 17:09:22) 
Hayir actigim duyuruyu da sildiler tartisma baslatici icerik diye :)


  • tuborg yesili  (23.02.18 17:10:30) 
bulmadım. topluca biraz üstlerine gitmezsek sözlükte başlığı falan açılmasa her zamanki gibi takmadan yollarına devam edeceklerdi.


  • oddyseus  (23.02.18 17:11:27) 
hayır, ben tatmin olmadım.


  • 111111  (23.02.18 17:11:27) 
Hayır bulmadım. Şimdi tuborg yesili'nin açtığı duyuruya bir şeyler yazıyordum, göndere bastım ve tabii ki o duyuruyu da silmişler. Sözlüğe yazmayı deneyeyim, bakarsın orada da başlığı sildirirler.


  • cay koy geliyorum  (23.02.18 17:14:54) 
İlj duyuru tartışılanilirdi belki ama onun muhatabı da moderasyon değil. Birkaç senedir +18 içerik sıkılaştırıldı; bu da moderasyondan gelmiyor. Bununla ilgili benim de bir derece sorunum var ama ona moderasyon bir şey yapamaz. +18 için compumaster’a çıkmak isteyen varsa ben de geleyim.

Sonraki bir milyon oral başlığında “Ama ben diş sağlığı sordum” derseniz, bu çok pis bir çamura yatma, çok basit bir davranış. Sözlük gibi bu tarz çirkefleşmelerle Duyuru’nun ana sayfasını kirlettirmedikleri için bn kendilerine teşekkür ederim.

Tartışma duyurularında ise tartışabilmemiz gerektiğini düşünüyorum; o kısım ayrı.

Edit: Kaçıranlar için, uzun zamandır mod değilim.
  • aychovsky  (23.02.18 17:16:24 ~ 17:20:57) 
Bulmadım.

Bir de "tartışma başlatıcı içerik" diye bir nane var. Hoşlarına gitmeyen ne varsa "tartışma başlatıcı içerik" deyip siliyorlar. Süper iş! AKP hükümeti resmen.

edit: windowsguvenlikduvari +8910264123
  • rahip janick  (23.02.18 17:16:30 ~ 17:22:12) 
ben de bulmadım.

bizim oralarda böyle açıklamaları tatmin edici bulmazlar.
  • eeb  (23.02.18 17:19:06) 
sitenin en altındaki yazı durdukça mantıklı gelmiyor.


  • lesmiserables  (23.02.18 17:19:54) 
İlk soruyu görmediğimden, açıklama hakkında yorum yapamıyorum. Ama sorulan soruya çamura yatma demek garip. Kural kuraldır. Kurallar dahilinde sorulan sorularda bir sınır olamaz. Ben kurallar dahilinde üst üste 17 farklı soru soramam mı mesela? Çamura mı yatmış olurum? Garipmiş.


  • windowsguvenlikduvari  (23.02.18 17:20:57) 
Ana sayfa flood’ı ile ilgili kural vardı.
“Üst üste duyuru/soru açarak ana sayfayı işgal etmeniz/flood yapmanız durumunda hesabınız kapatılır.”

Ekleyeyim, bunu “Hesabınız kapatılsın” gibi bir anlamda kullanmıyorum kesinlikle. windoessguvenlikduvari “17 duyuru açamaz mıyım” demiş; ona cevap olarak yazdım.

“Oral-B diş fırçası nedir”, “Oral erkek ismi olarak nasıldır” diye açılan duyuruda kişisel olarak bir dert anlatma ya da bir niye silindiğini anlama çabası aramıyorum. Benim yanlışımdır, olabilir. Böyle flood’ları çöp olarak ve çamura yatma olarak görüyorum.

Geri kalan “Oralli bir şey açamaycak mıyız”, “Tartışamayacak mıyız” konusunda katılıyorum. Onların da muhatabı compumaster; moderasyon değil.
  • aychovsky  (23.02.18 17:27:36 ~ 17:39:58) 
Bana cevap yazmayın efendim, soruya cevap verin. Kural kural diyorsunuz bana cevap yazıyorsunuz. Nasıl oluyor anlamadım? Yahu 5 farklı kişi 5 farklı soru sormuş, (rakamları sallıyorum) hepsinin içinde belirli bir kelime var. Sorular farklı. Cevaplar soruların sorulmasındaki -sözde- gizli amacı beslemiyor. Bu mu işgal? Siz sanırım kullandığınız kelimenin anlamını -yine- bilmiyorsunuz.

Ekleme: Ben bunu yazarken, bahsettiğim cevabın sadece bana verilen cevap kısmı vardı, onu da belirteyim.
  • windowsguvenlikduvari  (23.02.18 17:33:19 ~ 17:35:05) 
Olayı tam anlamadım, ilk açılan başlığı da bilmiyorum ama oral seks ile ilgili duyuruyu silmeleri ok.

Ancak sonradan açılan "oral-b diş fırçası" gibi soruların (inadına açılmış bir başlık olduğundan emin olsak da) flood gerekçesi ile silinmesini haksız buluyorum.
Çünkü bu noktada, bu başlıklar pislik olsun diye mi açılıyor, yoksa gerçekten bu bilgiye ihtiyaç duyulduğu için mi açılıyor; bunun muhakemesini yapamayız, belki gerçekten bilgiye ihtiyaç duyan biri var ortada. Bunu yargılayıp karar vermeleri yanlış diye düşünüyorum, o yüzden silinmemeliydi bence.
  • peggy  (23.02.18 17:47:29) 
Ben kimsenin 18+ yazmayı bilmemesine takıldım, herkes +18 yazıyor.


  • i was made for you  (23.02.18 17:48:29) 
"Başlık +18 idi sildik. Eleman ısrarla açmaya devam etti. İnsan gibi izah ettik, sallamayınca uçurduk. Sonra baktık ki trafiği kesen taksiciler gibi eylem yapmaya kalkan işsizler oldu, onların da bu çer çöp sorularını sildik. İlk defa yapmıyoruz, kurallarımız açık. Kim yaptı diye kurban istemeye kalkmışsınız, dövecekmişsiniz gibi. Hepimizin ortak kararı. Derdi olan moderasyon desin, isim kasmaya çalışmasın" demişler ama benim gibi net de ifade etmemişler. Olabildiğince kibar olmaya çalıştıkları için fazla uzamış.

Evet tatminkar, hatta gereksiz bir açıklama. Böyle bir konu üzerine, normal insanların, açıklama bile yapılmadan olayı kavramaları ön görülür ama işsizden de işsiz insan çok fazla olunca, adamlar böyle bir şeyle uğraşmak zorunda kalmış yine de insan yerine koyup.

"mouse'um kulaklığım 2 haftadır elime ulaşmadı, hiç hakem makem uğraşmayayım, bi rezalet başlığı açın da işim çözülsün"cüler ve onlara destek olan, sözlüğü de duyuruyu da çöplüğe çevirmeye yeminli insanlar var ne yazık ki. Keşke onlar da 5-10 yıl kesinlikle geri gelemeyecek şekilde uçurulsalar.
  • lazor  (23.02.18 17:53:49) 
Duyuruda birsuru 18+ soru açıldı. Benim de hatırladığım iki tane sorum vardi, cuckold ve swinger ile ilgili. Aynı gün birkaç tane daha benzer soru soruldu diye hatırlıyorum. Arasak birsuru başka duyuru ve soru da buluruz. O zamanlar yasak mı değildi yoksa moderasyon işini mı yapmıyordu?


  • rahip janick  (23.02.18 18:05:01 ~ 18:26:29) 
Arkadaş başkası hakaret edince kol gibi duruyor orada, biz cevap verince siliniyor.


  • femme vitale strikes back  (23.02.18 18:11:45) 
ne olmuş ben kaçırdım.


  • pinkpeony  (23.02.18 18:15:37) 
  • oddyseus  (23.02.18 18:16:42) 
biraz evet, biraz hayır.

"+18 içerik" denilip, "tartışma başlatıcı içerik" denilip ya da diğer her türlü esneyebilecek kurallarla duyuru silinmesine, kullanıcı uçurulmasına karşıyım.

bir arkadaşın dediği gibi, açtığın duyuruya cevap veren arkadaşa teşekkürün siliniyor yahu! e bakıyorsun aynı şekilde bir sürü cevap var. bir sürü tartışmanın döndüğü duyuru var. bir sürü tartışma başlatıcı duyuru var.

benim satılık ilanım silindi! bir alan adına biçtiğim bir değer var. beğenen alır gider, beğenmeyen alır kaçar. işsiz birkaç yazar saçmaladı altında, bir iki troll küfretti, saldırdı özelden. yahu ananıza bacınıza mı bir şey dedik? satılık alan adı var, fiyat bu demişim, sana ne? moderasyon bu duyurumu sildi, "yüksek fiyat" ve "karaborsa!" gerekçesiyle!

ekmek değil ki "tanesi 1 000 tl" demiş olayım da silesin. yağ değil ki, teneke teneke stoklayıp, piyasada olmayan "temel tüketim ürünü"nü fahiş fiyatla satıyor olayım.

"karaborsa"nın anlamını bilmek yeterli olmalıydı halbuki ve "yüksek fiyat" gibi serbest piyasaya aykırı bir bahane olmazdı.

"evden acil çıkmam gerekiyor, bir haftaya ev bulmam lazım. üstte sabitlenirse rica mica" diyorum, sallayan yok. bir bakıyorsun, bir başkasının duyurusu hoop yukarıda sabitlenmiş. neden?

ne farkı var şu gece gündüz eleştirdiğimiz otoriteden?

gelelim diğer tarafa. trollerden iğreniyorum. uçurulan arkadaş trol müdür, trollük mü etmiştir bilmiyorum. kastım bu değil, ilgili duyuruyu da görmedim, sürecin nasıl işlediğini bilmiyorum.

+18 içeriklerin, link verilmesi dahil, benim için hiçbir sakıncası yok. bana iğrenç gelen pedofili, ensest vb hariç elbette.

trolleme amacı yoksa, +18 içerik de olmalı. ama "benim duyurum, benim kararım" diyorlar, ne diyebiliriz ki...
  • runagain  (23.02.18 19:10:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.