biraz evet, biraz hayır.
"+18 içerik" denilip, "tartışma başlatıcı içerik" denilip ya da diğer her türlü esneyebilecek kurallarla duyuru silinmesine, kullanıcı uçurulmasına karşıyım.
bir arkadaşın dediği gibi, açtığın duyuruya cevap veren arkadaşa teşekkürün siliniyor yahu! e bakıyorsun aynı şekilde bir sürü cevap var. bir sürü tartışmanın döndüğü duyuru var. bir sürü tartışma başlatıcı duyuru var.
benim satılık ilanım silindi! bir alan adına biçtiğim bir değer var. beğenen alır gider, beğenmeyen alır kaçar. işsiz birkaç yazar saçmaladı altında, bir iki troll küfretti, saldırdı özelden. yahu ananıza bacınıza mı bir şey dedik? satılık alan adı var, fiyat bu demişim, sana ne? moderasyon bu duyurumu sildi, "yüksek fiyat" ve "karaborsa!" gerekçesiyle!
ekmek değil ki "tanesi 1 000 tl" demiş olayım da silesin. yağ değil ki, teneke teneke stoklayıp, piyasada olmayan "temel tüketim ürünü"nü fahiş fiyatla satıyor olayım.
"karaborsa"nın anlamını bilmek yeterli olmalıydı halbuki ve "yüksek fiyat" gibi serbest piyasaya aykırı bir bahane olmazdı.
"evden acil çıkmam gerekiyor, bir haftaya ev bulmam lazım. üstte sabitlenirse rica mica" diyorum, sallayan yok. bir bakıyorsun, bir başkasının duyurusu hoop yukarıda sabitlenmiş. neden?
ne farkı var şu gece gündüz eleştirdiğimiz otoriteden?
gelelim diğer tarafa. trollerden iğreniyorum. uçurulan arkadaş trol müdür, trollük mü etmiştir bilmiyorum. kastım bu değil, ilgili duyuruyu da görmedim, sürecin nasıl işlediğini bilmiyorum.
+18 içeriklerin, link verilmesi dahil, benim için hiçbir sakıncası yok. bana iğrenç gelen pedofili, ensest vb hariç elbette.
trolleme amacı yoksa, +18 içerik de olmalı. ama "benim duyurum, benim kararım" diyorlar, ne diyebiliriz ki...
0