[]

metrobüs neden trafiğe ters şekilde gidiyor?

sb.

dikkatimi çekti bugün metrobüs e-5 trafiğine göre ters istikamette gidiyor. bunun sebebi ne ola ki acebağ?

teşekkürler.

 
Kapılar yüzünden.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (22.02.18 22:47:52) 
kapılar derken metrobüslerin kapıları diyeyim daha bi açık seçik olsun :)


  • washe  (22.02.18 22:49:44) 
@Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir @washe

oha bunu hiç düşünmemiştim. cidden kapılar ters tarafta kalıyor diye mi ters yönde gidiyor metrobüs?

arkadaş bu işin fizibilitesini kim yaptıysa cidden ağır salak. yüzlerce araç alacaksın ama kapısı ters yönde kaldığı için akan trafiğe karşı gidip kaza riskini hayvan gibi arttıracaksın. mükemmel kafalar.
  • rahat ya  (22.02.18 22:51:32 ~ 22:51:52) 
Alirken kapilari dusunmemisler. O kadar yatirim bosa gitmesin diye oyle olmus.


  • ykyt  (22.02.18 22:52:02) 
bunun sebebini anlatmışlardı çünkü iniş biniş yerleri ortada.


  • gezegen olan pluton  (22.02.18 23:10:20) 
özel olarak otobüs yaptırmak yerine normal otobüsü al koy oluyor sana metrobüs. kapıları kim değiştirecek ne gerek var dediler. iki tarafı kapı olan phileas'lar tamamen farklı bir tartışma konusu. onlar da iyi kazık yedik.


  • biergarten  (22.02.18 23:21:31) 
Özetleyeyim;

Mekandan kayıp olmaması için, duraklar iki şeridin ortasındaki kısımda, yani olması gereken gidiş yönüne göre solda.

Duraklar solda ama mevcut araçların kapıları sağda.

Kapıları solda olan TONLA araç yurtdışından satın alınmıştı ama İstanbul coğrafyasına uygun olmadıkları "sonradan fark edildiği"(!) için, halkın milyonları kuş oldu uçtu.

Başka başka milyonlarla bu sağ kapılı araçlar alınınca, elde iki ihtimal kalıyor; ya durakları sağa alacak (ve haliyle yer açacaksın) yahut adına metrobüs denen otobüsleri ters istikametten çalıştıracaksın.

Bu yüzden ters gidiyorlar.
  • lazor  (23.02.18 02:19:07) 
@lazor

hocam o ilk alınan kapıları solda olan araçlar phiales olanlar mıydı? yoksa başka araçlar alında da şehir içine mi verildi?
  • rahat ya  (23.02.18 02:22:17) 
Ters gitmeleri değil de belki 100 kere metrobüse bindim, hala nasıl ters giderken bir anda doğru trafiğe giriyor onu çözemedim :)


  • mirafiori  (23.02.18 02:44:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.