[]

Ev sahibi meselesi - hukukçular bakabilir mi?

3 yıldır aynı evde kiracıyım. Kontrat ağustosta yapıldı, aksi belirtilmedikçe yenileniyor. Evde fi tarihinden kalma bir kombi vardı, arızalanınca ev sahibi servis ücretini ödemeyi kabul etmedi. İki ayrı servis geldi, ilkini ben ödedim, ikinciyi o ödedi. Kendi ödediği kısmı bölüşmek konusunda ısrar etti, ben de kabul ettim ama o halde benim ödediğim ücretin de bölüşüleceğini söyledim.

Şimdi evden çıkarmakla tehdit ediyor. Şu ana kadar kirayı 1 gün geciktirmedim, kontrata göre her yıl %10 zam yapıldı. Bu şartlarda beni çıkarmaya hakkı yok değil mi? Şu an işlemlere başlasa en erken ne zaman çıkmak zorunda kalırım?


 
öyle kafasına göre çıkartamaz evden. onu da geçtim şöyle düşünün, kombinin servis ücreti için bu kadar çıngar çıkartan ev sahibi sizi evden çıkarmak için notere, avukata para bayılır mı? hiç sanmıyorum. boş tehditler bunlar. en fazla kontrat bittiğinde yenilemez. o zaman siz de yeni bir ev bulmuş olursunuz.


  • who cares wins  (22.02.18 03:45:53) 
Çıkaramaz. Kontrat yenilememe şansı yok. Kiracı oturmak istiyorsa 10 yıla kadar otomatik uzar.


  • cloudybloody  (22.02.18 05:38:06) 
kontrat bitimine iki ay kala size noterden ihtar çekmesi lazım ki çıkarmak için işlemlere başlasın. onda da siz itiraz edip çıkmazsanız iş mahkemeye varıyor. mahkeme de rahat 1 yıl sürüyor.


  • hosein  (22.02.18 09:49:27) 
Kombinin servis ücretini vs'ni de ödemeyin, ev sahibinin sorumluluğunda bu tip şeyler. Ya da öderseniz de kiradan düşme hakkınız var.


  • zwiegesprach  (22.02.18 10:38:31) 
Simdi turkiyede boyle bi kural var mi bilmiyorum ama yasadigim ulkede var.

Kombinin yillik bakimini kiraci yaptirmak zorunda. Cunku o kullaniyor. Ama bakimlari yaptirdigi halde kombi bozulursa bu kez ev sahibi sorumlulugunda tamamen.
Onceki kiraci yaptirmis/yaptirmamis, o farketmez kiraci bi kez bakim yaptirdigi zaman. Sorumluluk cikar.

Ha ama yillik bakimlari yaptirmiyorsab bir sorun ciktiginda kiraci sorumlu olur, ev sahibi degil.


Turkiyede boyle bir kural vs var mi, iyi okuyun. Ona gore hareket edin.
  • kuehles blondes  (22.02.18 11:02:56) 
Kontratı yenilememe hakkı sadece sizde var. Ev sahibinin ben kontratı yenilemiyorum deme şansı yok ancak 10 yıldan sonra diyebilir. Ödeme makbuzlarını saklayın hiç bir şey yapamaz. Yukarıda dendiği gibi kombi masrafı için bu kadar olay çıkaran adam notere ve avukata o kadar parayı vermek istemez. Dava açmadan sizi kendisi çıkarmak isterse yedek anahtarı varsa eve girerse falan suç işler haberiniz olsun direkt polise haber verin.


  • bayc  (22.02.18 12:21:47) 
kombinin bakim ucreti icindeki kiraciya aittir, ama kombinin degisen parcasi mal sahibine aittir; ben hepsini odedim yine de ev sahibi ile ugrasmamak icin :)


  • kamyonsans  (22.02.18 12:53:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.