[]

İşten istifa, ihbar süresi, sözleşme vs.

Merhaba Arkadaşlar,

İşten istifa ettim. 1,5 yıl olmadığı için işten ayrılırken 4 hafta ihbar sürem var. O süre de bitmek üzere.

İşe başlarken, 2 yıldan önce istifa edersem 10 maaş net tazminat ödemeyi kabul ederim diye belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalamışım.
Bunla ilgili şirket herhangi bir yaptırım da bulunmuyor, Fakat bana ihtarname imzalatıyor. Üzerimdeki işi bitiremezsem, bu madde geçerli olacaktır. Veya ileri tarihte o işle ilgili bendne yardım isterlerse yardım etmezsem geçerli olacaktır gibi.

Bu şekilde bir şeye hakları var mı?
Henüz hiç bişey imzalamadım. imzalamış olduğum Belirsiz süreli iş sözleşmesinin bir geçerliliği oluyor mu?

Ek olarak herhangi bir mesai ücreti almadım, Fakat bayağı mesaide yaptım. İşler iyice pisleşirse bende dava açmayı düşünüyorum. Gece atmış olduğum mailler, watsapp konuşmaları vs, işe giriş çıkış saatleri ispatlamam için geçerli ve yeterli midir?

Teşekkürler.

 
2 yıldan önce seni çıkarırlarsa onlar 10 net maaş tazminat ödeyeceklerini yazmışlar mı?
yazmadılarsa sıkıntı yok ama yazdılarsa problem olur.

işlerini bitir ve yeni gelene de teslim et. ettiğine dair de bir kağıt imzalat ya da mail at. düzgün ayrıl yani. sana hafif gözdağı vermişler ama istifa ettiğin yerde zaten onları yüzüstü bırakmadan ayrılman ilerisi için de çok önemlidir. bir daha aynı iş yerinde çalışabilirsin.

işçi hep haklı olduğundan dolayı 2 şahit bulman yeterli. ama bu davalar 2-3 sene dahi sürebiliyor. bu davanı bilen sektördeki gedikliler seni işinden dahi ettirirler. örnek bende işe başlamış adamın eski firmasıyla davalı olduğunu bilsem (o firmadaki yöneticiyi de tanıyorsam elbette) onu deneme süresi içinde gönderirdim.
  • ozdek  (19.02.18 17:02:06 ~ 17:04:19) 
işler pisleşirse gece onda işyerine yakın yerdeki bankamatikten çektiğin para bile işe yarar.

şöyle bir durum var, iş kanunun üstünde hiçbirşey yapamazlar, o sebeple imzalayıp geçsen de ileride bi sıkıntı durumunda fazla mesai üzerinden gidersin.
  • hosein  (19.02.18 17:02:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.