[]

Yarın iş görüşmesine gidiyorum ama giyinme ile ilgili bir sorun var.

Şükürler olsun ki yüzlerce CV yolladığım firmalardan biri beni 20 gün sonra olsa da arayıp "CV'niz onaylandı. Yarın sizi iş görüşmesine davet ediyoruz." dedi. İşkur üzerinden verilmiş bir ilandı bu. Ciddiyeti olmayan bir yer sanıyordum önceki deneyimlerime göre ama İK aradı direkt.
Şimdi ben oraya nasıl giyinip gideyim? Gömlek, takım elbise giyemiyorum annemden dolayı. Acaba siyah keten pantolon, normal düz renkte bir kazak giyip gitsem olur mu? Firma turizm ve nakliye firması bu ara. Başvurduğum pozisyon da büro memurluğu (ofis içi).



 
Reklam sektörü dışında her türlü iş görüşmesi için takım elbise şart, hadi takım olmasa chino pantolon gömlek falan bir noktaya kadar olur ama kazak çok şık bir tercih olmaz.


  • angelus  (15.02.18 18:37:20) 
@acetaminophen: Ama gömlek giyemediğimi söylemiştim.


  • m e b  (15.02.18 18:37:22) 
Keten pantolon ve kazak çok pasif gösterir. Hiç değilse gömlek giymelisin.


  • dissendium  (15.02.18 18:38:34) 
Bir tane bile gömleğim yok. Annemin takıntısı var, giydirmiyor. Her yeri temizliyor sonra. Hatta göndermez bile iş görüşmesine. Ben de giymeyi isterim yoksa.


  • m e b  (15.02.18 18:42:04 ~ 18:42:56) 
Kardeşim yanlış anlama ama annem giydirmiyor nedir ya, kaç yaşındasın? Hadi işe alındın diyelim firmada sana diyor gömlek kravat şart, o zaman ne yapacaksın? İşi mi bırakacaksın?


  • allahkitapwesli  (15.02.18 18:51:31) 
Gerçekten çok merak ettim, anneniz neden gömlek giymenizi istemiyor? Niye gömlek giydiniz diye her yeri temizliyor? İlla gömlek giymeyeceğim diyorsanız, polo yaka koyu renk bir kazak da giyebilirsiniz. Nitelikleriniz pozisyon için uygunsa, kot vs giymediğiniz sürece, giyiminiz yüzünden eleneceğinizi sanmam. İyi şanslar!


  • agluna  (15.02.18 19:13:39) 
Allahkitapwesli +1500

Hocam kaç yaşındasın gerçekten? Göndermez filan? Okula değil iş görüşmesine gidiyorsun? İlla ki gömlek giymen gerekecek. Keten pantolon kazak filan hoş olmaz bence.
  • mutlusismankedi2015  (15.02.18 19:18:01) 
@agluna: Bilmiyorum. Senelerdir takıntısı var. Bozuk para, cüzdan, düğmeli kıyafetler (kumaş pantolon, gömlek, takım elbise vs.) gibi şeylere müsaade etmiyor. Her yeri temizliyor. Eğer evde yoksa -ki çalıştığı için evde değil genelde- bu sebepten dolayı gardrobu, perdeleri, temas ettiğimizi düşündüğü her şeyi alaşağı edip yıkıyor makinede. Bu sebeple evde babamın hariç evde hiç kimsenin gömleği vs yok. Giyemiyoruz. O yüzden gömlek giymeden gitsem olur mu acaba diye sordum.

Teşekkür ederim bu arada.
  • m e b  (15.02.18 19:20:16) 
Yav biliyorum ki tuhaf ama yaşla ilgisi yok. 90'lıyım bu arada.


  • m e b  (15.02.18 19:22:01) 
Disarda al, giy, sonra at ya da bir arkadasina ver.
Anneni psikitatriste goturun

  • red g  (15.02.18 19:23:55) 
bir arkadaşından ödünç al, dışarda giy ve arkadaşına eve dönmeden geri ver. annenin haberi olmasın.

ayrıca annene de kıyamadım, psikolojik destek alsa keşke imkan varsa :/
  • 111111  (15.02.18 19:30:27) 
arkadaşından ödünç al. giy. işi al. ilk maaşınla da anneni psikolojik destek alması için bir uzmana götür.


  • tosunpasa  (15.02.18 19:35:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.