[]

işsizlik depresyonuna girmek üzereyim...

iyice tepem atmaya başladı artık.

çıldırmak üzereyim.elim kolum bağlı.hiç kimse geri dönmüyor.

okul 2016 eylülde bitti.askerden geleli 2 ay oluyor.tecrübe yok.

iyi bi okulda okudum ama benle birlikte mezun olanlar bile yeni yeni iş buluyor.

bu kadar zor mu geçecek bu süreç ?

26 yaşındayım.köyde ailemle yaşıyorum.evden çıkmıyorum.akşama kadar bilgisayar başındayım.iş başvuruları yapıp oraya buraya mail atıyorum ama yok yok yok.

acaba kendi alanımda bi iş yerine bi eczanede asgari ücretle çıraklık mı yapsam ?işten sonra ve hafta sonları iş aramaya devam ederim o arada.

ama benim kendime göre iş bulacağımı bilen eczacı beni işe almaz ki...

mail atmakla uğraşmayıp firma firma gezip beni işe alın diye yalvaracam mı ben şimdi ?

önceden ASKERLİK i öne sürüyorlardı, şimdi tecrübeyi.

biliyordum böyle olacağını.ulan almayacaksan ALMAYACAĞIM de,NİYE BAHANE UYDURUYON YAVŞAK !!!

bi akıl verin, teselli edin.

haaaaa bu arada...

içinde bulunduğum durum için beni suçlayacak yazarların ta...

 
Kardeş, babası fabrikatör olanlar hariç herkes o yollardan geciyor, kimi buluyor kimi de yeditepe master mezunu tanıdığım gibi 40 yasında boşanmış işsiz çocuklu halde takılıyor. Maneviyatın varsa ona sarıl, Allah mutlaka bir yerden bir şeyler çıkartacaktır ve su akar yolunu bulur.


  • binder dandet  (13.02.18 23:57:29 ~ 14.02.18 00:00:59) 
Iyi bir universiteden dereceyle mezun oldum. mezuniyet tarihimle ise baslamam arasinda 1,5 yil gecti. askerlik hala daha yapilmadi bu arada. onun icin sabirli olmakda fayda var. ayrica imkaniniz varsa koyde degil, is bulabileceginiz sehire ya da buyuksehire gidin. malesef turkiyenin gercegi bu istihdam piyasasi cok kati ve sadece buyuksehirlerde biraz daha esnek ve is imkanlari fazla. ne yazikki.


  • bim tribi  (13.02.18 23:59:42) 
Nerede yasiyorsun ne mezunusun.is arama sureci en az 6 ay surer sen askerden yeni gelmissin. Is aradigim muddetce kariyer linkedin de ik cilar hurriyet ik eki takip etmedigim birsey kalmadi. Sana dusen kovalamak. Is ve es isi kismet. Hayat seni belki baska seye hazirliyor da olabilir


  • seyyar satıcı  (13.02.18 23:59:48) 
bilgisayar başında mail takip etmekten uzaklaştır kendine. bunu yaptıkça "işsizsin" "olmuycak" "niye dönüş yapmıyolar" diye kendi kendinin yüzüne vuruyormuşsun gibi bir hava oluşturuyosun, daha doğrusu bunun işlevi/sonucu bu oluyor.

mesleki olarak sana fayda sağlayacak bir şeyler katacak şeyleri ikame et onun yerine. içyüzünü bilemediğim için spesifik öneride bulunamıyorum, ama kastettiğim okuma/araştırma yapmak, şayet ikamet ettiğin şehirde varsa seminer/konferans vb. mesleğinle alakalı etkinlikleri takip et. üzerindeki işsiz/sorumsuz baskısını atmana da yardımı olur, nihayetinde iş/mesleğinle alakalı bir şeyin peşinde oluyor olacaksın.
  • dafaisss  (14.02.18 00:04:40) 
Ikametini is basvurularini yaptığın sehir olarak goster. Baska sehirdeysen cagirmazlar.

Piyasa acaip durgun su anda. O yuzden alimlar da sınırlıdır.
  • japon askeri  (14.02.18 00:23:08) 
Koyde yaşıyorsanız ve tarlaniz da varsa hayvancılık yapabilirsiniz. Devletin bununla ilgili teşvikleri var diye duydum. Profesyonel bir çiftlik kurun bence ve hem şehrin stresinden uzakta yaşayın hem de kendi patronunuz olun.


  • ovungec zeus  (14.02.18 00:28:32) 
yeni türkiyeye hoşgeldin, avrupa bizi kıskanıyordu değil mi?

piyasada nakit yok, iş sahibi kişiler işini korumaya çalışıyor. yeni mezunu eğitmek derdiyle kimse uğraşmıyor.

tavsiyelere gelirsek:

öncelikle linkedin'de profil aç ve oradan da saldır.
mesleğini yazmamışsın, mesleğinle alakalı oda vs. var ise orayla irtibatlı ol. ilanlar çıkıyordur orada da, oradaki ilanlar yeni mezunlara yönelik olabiliyor.
hangi ilde çalışmak istiyorsan orayı göster ikamet yeri olarak. hiçbir firma, hele ki yeni mezun birini başka şehirden/köyden işe alım yapmaz.
eksik gördüğün konularda kendini geliştirmeye çalış, özellikle ingilizce sorunun varsa onu çöz.

son olarak da her görüşmeye pozitif gitmeye çalış, sinirlenme, sakin ol her daim. karşı tarafta şu görüş oluşmalı: tamam bu çocuk yeni mezun ilk deneyimi olacak ama öğrenebilir.
  • hosein  (14.02.18 10:36:00) 
daha yolun başındasın bekle azıcık . işe gireceksin yok paraya çalışacaksın mobbing yiyeceksin vs vs.... 3 4 yıl sonra istediğin yer olmasada yakın bir konuma gelebilirsin.
ek olarak firma seç git elden cv bırak, ik ile görüşmek istediğini söyle randevu al falan ben son işimi öyle bulmuştum

  • gündüz m  (14.02.18 10:38:59 ~ 10:40:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.