[]

Tesla arabaları ülkeye gelirse hayvani vergi mi yüklerler yoksa teşvik mi?

Ben hayvani vergi yükleyecekler diye düşünüyorum. Malumunuz hükümet uçan kuşa vergi alıyor..

how bout u?


 
tabii ki vergi olur, adamlar akü kullanım parası adı altında vergi alıyor benzinden gelecek gelirden olmamak için.


  • hosein  (12.02.18 17:28:06) 
Kismi bir indirim olur laf yememek icin ama mantikli olmaz zaten sadece vergi yetmez elektrikli araclar icin,
Onlara ait park yerleri isparkta ucretsiz park, atiyorum metrobus yollarini kullanabilme gibi tesvikler olmasi lazim. Zaten daha sarj istasyonu sorunlari var gerci onlara benzinciler el atar ama neyse.
Toyota'nin hibrit araclari bu konuda bir ornek onlara bakabilirsin
  • dedim dedim de kime dedim  (12.02.18 17:42:11) 
Elektrikli araç hükümetin umrunda olur mu ki teşvik versin. Doğa, çevre kirliliği vs umrunda değil ki, daha yenilenebilir enerji projelerine bile destek verilmiyor. Dayarlar vergiyi. Adamlara para lazım.


  • peggy  (12.02.18 17:51:40) 
Tesla ilk elektrikli araba değil öncelikle. Türkiye'de elektrikli araçlara teşvik olsaydı Renault un uygun fiyatlı ve BMW nin biraz daha lüks modelleri alır yürürdü.

Onların vergi oranlarına bakarak olayı anlamak mümkün.

(bkz: BMW i3) 242.500 tl
(bkz: Renault Zoe) 140.000 tl
  • angelofdeath  (12.02.18 17:59:55) 
Elektrik araçlar için şu anda vergi düzenlemeleri var zaten,

Elektrik Motor gücüne göre 3% - 7% - 15% şeklinde ötv oranları ve 18% kdv.
Yani teşvik olmasa da adam seviyorlar dedirtecek seviye de değil gene de.
Tabi yaygınlaşmaya başladığında nasıl olur bilmem.
  • atom karincanin torunu  (12.02.18 18:25:41) 
/Angelofdeath
Tesla Roadster ilk street legal li-ion bataryalı %100 elektrikli araçtır. 2004'te başlanmış, 2008'de ilk satışını yapmış. Öncesinde 1900'lerde bile üretilmiş olanlar var ama li-ion şarj edilebilir batarya taşımıyorlar. 90'larda üretilen japon elektrikli araçları da tam otomobil sınıfında değil, şehirlerarası kullanamıyordun, otoyola giremiyorlardı.

Öte yandan i3 de tam elektrikli sıfır emisyonlu araç değil, plug-in hybrid. Yani bir egzozu ve içten yanmalı motoru var.

Konuya gelirsek; elektrikli araçlara sanırım ilk başta %37 ÖTV konulmuştu yani 1600cc altı sınıfına dahil edilmişti. Aslında bir çok avrupa ülkesinde olan emisyon üzerinden vergilendirme ve sıfır emisyona teşvik olması lazım bizde de ama oy kaybetme kaygısından yemiyor maçaları. Çünkü emisyon üstünden vergilendirme olursa dizelden eski araçlardan vs çok para alman gerekecek, doblocu seçmen dellenir o zaman.
  • bos gezenin bos ustasi  (12.02.18 18:26:59) 
@bos gezenin bos ustasi

Türkiye'de satılan ilk araç değildir manasındaydı o. Konu içeriği elektrikli araçların tarihi değil sonuçta :)

Ayrıca BMW i3 range ext. sizin söylediğiniz model. Yani bu aracın "0" emisyonlu elektrikli modeli mevcut. Detaylarına sitesinden ulaşırsınız.

Yeni BMW i3 (94Ah) modeli için güç tüketimi ve CO2 emisyonu:
Yakıt tüketimi, (l/100 km) (ortalama): 0
CO2 emisyonu, (g/km) (ortalama): 0
Güç tüketimi (kWsa/100 km) (ortalama):: 13,6 –13,1
Elektrikli menzil, (km) (ortalama): 300–290
Müşteri odaklı elektrikli menzil, (km): Yaklaşık 200



Konuya gelirsek; çok vergi alıyorlar.
  • angelofdeath  (12.02.18 21:31:56 ~ 21:36:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.