[]

Şimdi İstifayı Bassam

Şirket beni ne kadar tutmak zorunda? Yasal olan süre nedir? Ne kadardır?




 
Ne kadar süredir çalışmakta olduğuna bağlı olarak 2 ila 8 hafta arası.


  • cakabo  (09.02.18 10:46:53) 
şirket tutmak zorunda değil. ihbar tazminatını verip gönderebilir. istifa ettiğin için kıdem tazminatı yok.

ihbar için de tazminat vermek istemezse, aşağıdaki süreler geçerli çalışmak için. sen de bu süreyi çalışmak zorundasın. ihbar tazminatını sen şirkete ödersen çalışmazsın.

İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta
İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta
İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta
İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta olarak belirlenmiştir.
Bunlara uymayan taraf ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür.
  • prodeq  (09.02.18 10:48:23) 
@prodeq istifa edene ihbar tazminatı mı veriliyor?


  • abelardo  (09.02.18 10:56:33) 
şimdi istifayi bassan el elde baş başta kalirsin. kapıyı gosterirler. hakli nedenin yoksa tazminat da alamazsin


  • her giriste sifresini unutan adam  (09.02.18 10:59:59 ~ 11:00:52) 
@abelardo; @prodeq kavram tam olarak ihbar süresidir. bu sürede işçi yeni iş arar işveren de işçi bulur.

işveren çalışmanı istemiyorum deyip o parayı verebilir. işçi ise çalışmıyorum ben dediğinde o para maaştan düşebilir de sadece ilave verilecek para da verilmeyebilir. orada işverenin insafına kalırsınız. o durumda benim tavsiyem kimin ne zaman karşınıza çıkacağı belli olmayacağı için anlaşarak işten ayrılmanızdır.
  • hosein  (09.02.18 11:00:46) 
istifa edene ihbar tazminatı verilmez. aksine, haklı sebep bulunmadıkça istifa etmeniz halinde çalışma sürenize göre 2 ila 8 hafta arası çalışmak, çalışmaz iseniz buna karşılık tazminatı siz ödemek durumundasınız. Tabi işvereniniz insaflı çıkarsa o ayrı.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (09.02.18 11:01:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.