[]

Gebelik mevzuları

8 haftalık gebeyim. Eşimin de benim de ailelerimiz başka şehirlerde. Bir yandan söylemek istiyorum çok mutlu olacakları için. Bir yandan da birşey olur da üzülürler diye ve ortaya çıkabilecek ilgi bombardımanı nedeniyle söylemekten kaçınıyorum. Hamile oldugumu söylediğim bir arkadaşımın sürekli gebelikle ilgili önerilerde bulunması, şunu yap şunu yeme şeklinde baskı kurması bile bunaltıyor. Çok büyük bir olay değil sonuçta, kadınlar tarlada çalışıp doğum yapıyorlar. Hamilelere yönelik aşırı prenses muameleleri gereksiz geliyor, belki de benim psikolojim bir garip.neyse, ben anneme söylesem o babama iletse, eşim de kendi ailesine söylese olur mu? Birkaç hafta daha bekleyelim mi?

Ekleme: Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, isteyen herkesin aynı mutluluğu yaşaması dileğiyle :)


 
2 ay olmuş zaten, bence söyleyin. bir şey olursa da hep beraber üzülünür, sonuçta onlar sizin aileniz, öyle bir durumda sizin desteğe ihtiyacınız olacak.
sağlıklı olur umarım.

gereksiz muameleler için de baştan tavrınızı koyun, bir kere söylersiniz bana akıl vermeyin diye olur biter.
  • veritaslibertas  (08.02.18 15:26:27 ~ 15:27:19) 
İlk 18 hafta çok da yakın olmayan çevrenize söylemeyin derim, düşüklerin çoğunluğu bu haftaya kadar oluyor çünkü. Anne baba olayını bilemem.


  • clarizmev  (08.02.18 15:27:58) 
aileler de arkadaşın gibi bunaltır mı? bunaltacak tipte insanlarsa bi kaç hafta daha bekleyebilirsin. ama bu sefer de neden geç haber verdin diye trip atarlar mı? bilemedim. aileleri en iyi siz tanırsınız. benim ablam hamile kaldığında o da 2-2,5 aylıkken bana ve anneme söylemişti.


  • elorelia  (08.02.18 15:28:05) 
Yüz yüze söyleme imkanı yoksa da görüntülü görüşme sırasında söylemeyi tercih edebilirsiniz. Bence mutluluğu paylaşın, söyledikten sonra süreç sizi bunaltırsa onu daha farklı şekilde yönetebilirsiniz.


  • cakabo  (08.02.18 15:32:04) 
Paylaşın berbaer mutlu olun güzel bir şey bu, Allah sağlıklı bir bebek nasip etsin inşaallah.

Ayrıca verilen her bilgiyi ve tavsiyeyi internette check edip bilim süzgecinden geçirin. Aman koca karı tavsiyesi die kulak tıkamayın yani, binlerce yıllık bir birikim bunlar.
  • John Bloor  (08.02.18 15:37:32) 
mutlu olduğunuz bir şeyi sevdiklerinizle paylaşmanız çok olağan değil mi? daha çok erken ama sizden saklamak istemedim diye söyleyin bence. prenses muamelesi de sizin sınırlarını çizebileceğiniz bir şey sonuçta, tavrınızı net koyarsanız bunalmazsınız. tebrikler bu arada :)


  • evde liyakat kalmamis  (08.02.18 16:23:39) 
ilk 3 ay söyleme.Düşük ihtimali halen yüksek.Saçma sapan kişilere açıklama yapmak zorunda kalmayın


  • turkuaz  (08.02.18 16:43:32) 
Ne zaman isterseniz söyleyin, ama aileye söyleyince yedi cihana söyleyeceklerini unutmayın. Herkese, ama herkese söylerler.


  • babilbaligi  (08.02.18 20:15:59) 
bir gün hamile olursam insanların karışmasını, süper akıllarıyla ne yapacaklarımı söylemelerini istemeyeceğim için hamileliğim anlaşılana kadar kimseye söylememeyi planlıyorum.


  • pinkpeony  (08.02.18 20:36:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.