[]

Router tavsiyesi

Merhaba,

Evimde hem Superonline hemde TTNET için FTTH altyapı bulunuyor. Şu ana kadar 50 Mbps - 150 GB ile sadece Superonline kullanıyordum ama bugün TTNET bayisi gelip güzel bir kampanyadan bahsetti. Dairede 2 tane sonlandırıcı olduğundan Superonline'ı kapatmadan da TTNET alabiliyorum. Evden çalıştığım için internet bağlantısı benim için önemli. 150 GB ay sonunu göremiyor :) Bu nedenle TTNET'i de açtırmaya karar verdim.

Fakat fotoğraflarda görebileceğiniz gibi evin tüm altyapısı Superonline'ın router'ına göre kurulu. 3 oda ve mutfağa Ethernet, 2 odaya da RJ11 gidiyor. Aynı zamanda HG255s'in Dect Telefon altyapısını kullanarak 3 tane de Gigaset telefon kablosuz bağlı. Salonda ve yatak odasında Turkcell TV, odalardan birinde Airport Express mevcut. Router'ın kendi wifi'ını kullanmıyorum.

Şimdi değişecek yapıyla beraber bu 4 ethernet'i farklı bir router'a alıp, çoklu WAN desteği ile yük dengeleme yaparak Airport ve Ethernet'lerden bağlantı almak istiyorum. Ancak Turkcell TV sadece Superonline'ın bağlantısı ile çalışabildiği için alacağım router'ın MAC adresine göre WAN arayüzü seçtirebileceğim bir yapıyı da desteklemesi gerekiyor. Turkcell TV'ye giden kabloları direkt Superonline router'ına bağlayamam çünkü bu noktaların ucunda gigabit switch mevcut ve ben aynı ethernet portu üzerinden Apple TV ve Smart TV'yi de ethernet ile bağlıyorum. Superonline router'ına bağlarsam AirPlay ve DLNA'nın çalışması için diğer cihazın da Superonline'a bağlı kalması gerekecek.

Bu koşullar altında multi wan + load balancing + rule desteği olan, önereceğiniz bir router var mıdır diye size sormak istedim :)

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

 
asus'un bir çok router'unda dual-wan var. ethernet portlarından herhangi birisini ikinci wan olarak ayarlayabiliyorsun. asus rt-ac88u kullanıyorum. tepeden tırnağa her şeyinden memnunum ama dual wan olayını sadece usb ile denedim ethernet ile denemedim o yüzden düzgün çalışıyor mu vs fikrim yok.

istediklerini asus'un routerlarından bir çoğu halleder tahminimce. ac-68u da düşünebilirsin misal. amma velakin mümkünse çift çekirdek işlemcili olanlarından al. tahminimce sen QoS vs kullanmaya da kalkışırsın. noob değilsin :)50 mbit üzerinde hız için ciddi işlemci ihtiyacı doğuyor. çok detaylara girmiyorum. ekstra soru sormak istersen sorabilirsin.

olur da asus routerlarından birisini alırsan merlin firmware'ini destekleyenlerden almanı ve merlin firmware'i ile kullanmanı tavsiye ederim. sorun yaşadığında da altaki forumdan destek alabilirsin.

www.snbforums.com

insanlar çok çok yardımseverler :)
  • washe  (08.02.18 10:44:09 ~ 10:47:12) 
şöyle bi tekrar okudum da doğru anladıysam şayet; turkcell tv ve DLNA asıl senin sıkıntın gibi duruyor. tüm cihazlarını aynı subnet'e koyup farklı getaway'ler verip turkcell tv'yi yine superonline router'ına bağlayıp diğer cihazları farklı router'a bağlayarak da işi halledebilirsin gibi geldi bana. en fazla elle IP verirsin bazı cihazlara


  • washe  (08.02.18 10:53:32) 
washe ile sözlükten mesajlaşarak biraz konuştuk. son durumu buraya da yazıyorum ki başka ihtiyacı olanlar da yararlanabilsin. bu akşam elimdeki eski hp proliant microserver'a pfsense kurarak birkaç test yapacağım. eğer verim alamazsam tercihim asus ac-86u olacak gibi duruyor. sonuç için burayı tekrar güncelleyeceğim. washe'ye tekrar teşekkürü bir borç bilirim :)


  • megabyte  (08.02.18 12:20:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.