[]

Moser Saç Makinası Sorunu

Eskiden saç sakal demeden her sorunumu çözen Moser makinama bir haller oldu. Makine çalışıyor, bıçakların titreşimini görebiliyorum ancak ne saçı kesiyor ne sakalı. Hiç çalıştırmamış gibi.

"Yağı azalmış olabilir, bakım yapman gerekiyor" diyenler de oldu ancak hiç iş görmemesi bana garip geldi. Durduk yerde ne olmuş olabilir bu alete?


 
bıçakları kaymış olabilir. eskiyse vidası gevşemiş olabilir.


  • veritaslibertas  (06.02.18 22:32:58) 
aralarına kıllar sıkışmıştır, talimatlara uygun bir bakım gerekiyor.


  • gezegen olan pluton  (06.02.18 22:36:29) 
Ne kdr sıklıkta yagladin


  • all girls dream  (06.02.18 23:04:44) 
Eski değil, fazla da kullanılmadı. 2 sene içinde 5-6 defa diyeyim.


  • sevgikusunkanadinda  (07.02.18 00:08:40) 
dişler yerinden kaymıştır. sök yeniden tak dişleri.


  • caletti  (07.02.18 00:35:11) 
takip aynı sorun bende de var. yeni bıçak aldım deneyince haber veririm.


  • gameofannen  (07.02.18 09:48:10) 
Berber makinası, Moser klasiği dedik, yarı yolda bıraktı. 5-6 kullanımdan sonra niye böyle oldu çözemedim.

Daha öncesinde yağıyla bakım yapmış olan varsa nasıl halledildiğini açıklayabilir mi? Vidasını, herhangi bir mekanizmasını filan sökmemiz gerekiyor mu illa ki?

Beklemedeyim @gameofannen.
  • sevgikusunkanadinda  (07.02.18 17:59:54) 
benim alet 10 yılın üzerinde bıcağını dün değiştirdim. sahte bıçak ama efsane kesmeye başladı.

sen az kullandığını söyledin. öncelikle makine orjinal mi?

ikinci arkadaki vidaları söke içindeki süngerde kıl birikmiştir. onları temizle bıçakların her ikisinide kolonya ile sil yagdan eser kalmasın. genelde o yag katılaşıp bıcağın kaymasını önlüyor. çok başıma geldi. her şeyi temizledikten sonra azcık makine yağı ile tekrar yagla ve vidaları tak. yalnız burda iyi ayar yapman lazım alt bıçağın dişi yarım mm dışarıda olsun ne eksik ne fazla. yoksa kesen bi tarafını. özellikle enseyi.

onun dışında bir şey yok.
  • gameofannen  (08.02.18 09:40:04) 
Makine orijinal. Almanya'dan geldi.

Bir deneyeyim bakalım nasıl olacak. Yazarım buraya da sonuçları.
  • sevgikusunkanadinda  (08.02.18 21:05:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.