[]

gribi ilaçsız geçirmek ve hasta iken spor yapmak sorusu

grip oldum. burnum akıyor ve sesim gitti. öksürüyorum. hastalık başlayalı 3 gün falan oldu. ilaçsız geçirmek istiyorum. tavsiyeleriniz nelerdir daha kısa sürede bu hastalığı atlatabilmek için. ilaçsız.

işe gitmeden önce penceremi açıp odayı havalandırıyorum.
su içmeye çalışyorum bol bol.

bunlar dışında.

ek soru: bu haldeyken spora gideyim mi ? ağırlık kaldırıyorum ama ağırlık kaldırmasam bile 30 dk falan kürek yapsam nasıl olur ? hasta halimle bir faydasını görür müyğm ?

 
zencefil bal limon üçlüsü, ıhlamur, bol su tüketimi


  • hosein  (01.02.18 15:46:35) 
Ateşin falan yoksa grip değil de soğuk algınlığı geçiriyor gibisin. Açıkçası ne yaparsan yap aynı sürede geçecek ama boğazına yayılmasını önlemek için eczaneden bir gargara alabilirsin, adaçayıyla da olur. Bir de bol sıvı tüketebilirsin.

Ağırlık kaldırabilirsin sıkıntı olmaz, normalde ne kadar kaldırıyorsan gene kaldırırsın.
  • i was made for you  (01.02.18 15:51:07 ~ 15:51:43) 
Nefes nefese kalırsan daha çok öksürürsün. İlaçla değil dinlenmekle ve vücut direncini arttırmakla geçer. Uykusuzluk, yorgunluk, yanlış beslenme gibi durumlara dikkat edip dinlenin.


  • bos gezenin bos ustasi  (01.02.18 16:17:54) 
Sporu bilmem.

Ben hastalanacağımı anladığımda sıcak suya bal ve limon karıştırıp içiyorum, ateşim olmasa da ateş düşürücü bir ilaç içiyorum, katkatkatkatkatkat giyinip katkatkatkat örtünüp yatıyorum, uyuyup, iliğime kemiğime kadar kendimi terletiyorum (ateş düşürücü de terlemeyi arttırması için). Sonra kaynar kaynar olmayan ılıkça bir duş, temiz yatak. Eğer 1 (veya 2) gün yatabilirsem hiçbir şeyim kalmıyor AMA tek atımlık kurşunum varsa, boğazıma ve aşağısına inmeden, sadece burun tıkanıklığı/akıntısıyla 3-4 günde atlatıyorum.

Tavsiye ediyorum diyemem, bünyen ne tepki verir bilemem ama öyle planlı ve örtünerek sağlam terlemek bana ÇOK iyi geliyor.
  • lazor  (02.02.18 02:45:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.