[]

Eşim Kesme Tahtası istiyor ama

Merhabalar, bizim hanım bakteri oluşumu konusunda çok hassas. Yiyecek kestiğimiz kesme tahtalarında bakteri oluşabilir diyor. Haklı da belki. Cam kesme tahtası aldık. O da bıçakları körlüyor hemen.

Biz yine tahta alacağız. Ama hangi ağaçtan olmalı bilmiyoruz. Bizim köyden gelen meşe ve çam tahtaları oluyordu eskiden. Kütükten elle yapılmış. Onlar çok güzeldi ama piyasada yok.

Ne tercih etmeliyiz acaba?

 
Bambu?


  • sutlu nescafe  (01.02.18 12:27:51) 
bambu alin, 3-5 ayda bir degistirin oyle pahali birseyde almayin. kestiginiz sey bitince iyi temizleyin


  • try again fail again fail better  (01.02.18 12:29:26) 
mesele hijyense camdan sonra plastikler en hijyenik olanlari.
ama onu da cok sik degistirmek pek yesil bir hareket olmaz. tuketim, atik olusturma vs. anlaminda.

  • jimicik  (01.02.18 12:36:27) 
Plastik bile tahtadan sağlıklıymış bu konuda.


  • red g  (01.02.18 12:36:40) 
Ben etlere ayrı sebzelere ayrı tahta kullanıyorum. Hangi malzeme olursa olsun bıçak zedeliyor, en güvenli yöntem tahtaları ayırmak.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (01.02.18 12:37:39) 
Et kesme tahtası mutlaka ayrı olsun. Bambu kullanıyorum ben, sık sık değiştiriyorum.


  • peggy  (01.02.18 12:43:29) 
Şimdi aklıma gelen bir fikri paylaşayım, kesme işlemi yaparken tahta üstüne pişirme kağıdı koyup işlemden sonra çöpe atsanız?


  • John Bloor  (01.02.18 14:03:27) 
Tahta en iyisi, plastikler tahtaya göre daha sağlıksız. Sebebi düzenli kullanım sonrası plastik yüzeydeki mikro kesikleri temizlemesinin imkansız olması ve tahtaya göre daha çok bakteri tutması.


  • Haldamir  (01.02.18 14:10:11) 
araya gireceğim müsadenizle.

bu kesme tahtaları vernikli olmuyor mu? plastik gibi sağlıksız olmuyorlar mı bu şekilde?

saygılar
  • Mehmet Ersoz  (01.02.18 15:01:38) 
bence sen yengeyi değiştir öyle hayat mı geçer amk yok bakteriymiş yok bilmeneymiş...


  • hosein  (01.02.18 15:52:15) 
Kağıt kullanma önerisi uygun olabilirdi eğer o kağıtlar üretilirken kimyasal kullanılmamış olsaydı. Kullandığımız kağıt peçete, havlu, yağlı kağıt vs. hepsinde beyazlatıcı ve formaldehit kullanılıyor. Başka yönden risk almamıza neden olur.
Tahta iyidir. Cam da çiziliyor, çizilmeyen cam yaptılarsa onu bilemem.

O kadar titizlenmeye gerek yok bence, cam fanus içinde yaşamıyoruz. Mikroplar bakteriler her yerde var, vücudun bağışıklık sistemi onlarla başediyor zaten. Bağışıklığı tembelliğe alıştırmak iyi değil.
Risk yaratabilecek kadar maruz kalmamak, çapraz zehirlenme vs istenmeyen durumlara zemin yaratmamak adına et, balık, tavuk tahtalarını ayırın, temizlerken sıcak su kullanın. Cilalı tahta kullanmayın.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (01.02.18 16:05:18 ~ 17:23:08) 
en hijyeni cam sanırım.


  • herhaltibiliyoring  (01.02.18 17:02:46 ~ 17:03:15) 
Mandolin alin onun yerine. Cesitli sekillerde kesen alet var ya. Aletlerle halledin isi o kadar rahatsizlik oluyorsa, cunku onun sonu yok. Yok o da olmuyorsa 100luk kagit tabaklar satiliyor, en ince olanini alin onlarda kesip atin.


  • beriberi  (01.02.18 22:43:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.