[]

yüzücü gözlüğü tavsiyesi vol 5698764323454 ?

genşler selam,

kamuoyunun yoğun baskısına dayanamayıp yakında havuzlara geri dönüyorum. lakin ufak bi problem var. ekte gördüğünüz ve geçen yıl kensine 70 lira bayıldığım speedo gözlüğü birkaç turda bir silmem gerekiyor buğu için. bir de illa ki su kaçıyor. eski duyurlarda baktım tükürüklen falan silmeyi tavsiye etmişler.

şimdi bu gözlüğü o şekil kurtarmayı mı deneyeyim yoksa tükmükle falan uğraşmadan tavsiye edebileceğiniz fiyatı 100 tl'ye kadar olabilecek helal süt emmiş gözlükler var mı ?

 
su kaçırıyorsa yüzünüze tam oturmuyordur ya da gözlüğün kenarında saç teli kalıyordur.
burnum geniş olmadığı için yetişkin gözlükleri yüzüme oturmuyor bu nedenle junior gözlüklerini tercih ediyorum. böylece su kaçmıyor. buğu yapmaması için dalış maskelerini 24 saat bulaşık deterjanlı suda bekletiyoruz ya da partiküllü olmayan diş macununu camların her tarafına sürüp 24 saat bekletip iyice yıkıyoruz.

gözlük önerisi olarak linktekini kullanıyorum, buğu yapmıyor.
www.googleadservices.com
  • boyalı kuş  (30.01.18 12:30:37) 
buğu yapmayan gözlük yoktur. decathlondan 6-7 liralık gözlüklerden 10 tane al. ayda 1 kullanıp atarsın. en makul çözüm bu bence. ben böyle yapıyorum. istersen o gözlüğe balgam at faydası yok ben neler neler denedim:)


  • yazar yazmaz yazan yazar  (30.01.18 12:55:15 ~ 12:56:43) 
gözlüğün iç yüzünde buğu engelleyici bir tabaka var. o tabaka ıslandıkça zaman içinde eriyip gidiyor. öyle olunca da buğulanmaya başlıyor. hele hele tükmükleyip parmakla sıvadıkça, yani parmak değidirdikçe kalan tabaka da gidiyor. evet tükmüklemek buğulanmayı engelliyor ama bu bir kısır döngü. azıcık tabak kalmışi azıcık buğu oluyor. sen buğu olmasın diye tükmükleyip sıvadıkça buğu gidiyor ama parmakladıkça tabaka d gidiyor, en sonunda dönülmez akşamın ufkuna geliyorsun. tabakadan eser yok, tükmüksüz hiç, tükmükle 1-2 tur daha dayanan gözlük.

en güzeli decathlon'daki 10 liralık nabaiji'lerden alıp eskidikçe değiştirmek. valla kaliteli de gözlük. ne su alıyor, ne rahatsız ediyor.
  • kibritsuyu  (30.01.18 13:14:21 ~ 13:14:50) 
cevaplar için teşekkürler.

@proletarier, şu an kafamda bir ampil yandı allah seni inandırsın :D
şöyle ki, evet havuza girmeden önce gözlüğü şöyle bir ıslatıp silerek yüzmeye başlamışlığım çokça vakidir. o zaman katil uşak çıkmış oluyor heralde :D

@kibrit, yazar yazmaz,
önerileri dikkate alacağım.

@boyalı,
sizin öneriye de boş değilim :D
  • kuul  (30.01.18 13:51:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.