[]

almanların sevmediği kelimeler

okulda "hallo habibi" diyen bi tip var. sürekli olarak bu kelimenin Türkçe değil Arapça olduğunu ve rahatsız olduğumu söyledim ama 5. 6. seferdir aynı şeyi yapıyor ve bugün yine aynısını yaptığında "ahh pardon, unuttum" falan dedi.

amk çoluk çocuk değiliz, saçma sapan her şeyi mahvedici cevaplar veremem. tek yaptığım efendi gibi uyarmaktı ama artık altta bir art niyet görüyorum.

artık naziliğe gönderme mi olur ne olur bilmiyorum ama tek seferde kıl edecek ve zoruna gitmesini sağlayacak şeylerle dokundurmak istiyorum.

almanların hoşlanmadığı kelimeleri bilenler var mı?

 
Hallo führer desen?


  • helena  (26.01.18 16:20:37) 
arbeit macht frei de. arbayt maht fıray. artık doğru mu okudum bilmiyorum. çalışmak özgürleştirir. bu yazıyı çalıştırma kampına asmışlar. auswitz çalıtırma kampı.


  • charlotte blanc  (26.01.18 16:22:58) 
go fuck urself fucking nazi


  • hosein  (26.01.18 16:23:12) 
@helena O her şeyi sonlandırıcı bir şey. Polise şikayet etse bile cezası var diye biliyorum.

@charlotte @hosein sanırım bu da ona dahil.

ya hayret bir şey! yaşım 29, bizi uğraştırdıkları şeylere bak. işimiz gücümüz bitti çocuk gibi adamlara cevap yetiştiriyoruz. şu bile zoruma gidiyor.

yanıtlar için teşekkürler.
  • a man alone  (26.01.18 16:23:29 ~ 16:26:20) 
Gözlerini kısıp, "BERT" diyebilirsin. Dedikten sonra da hiç ilgilenme ama. "Bert" de geç.


  • rahip janick  (26.01.18 16:25:00) 
yahudi değilse arbeit macht frei'dan neden rahatsız olsun adam.

tekrar ederse hallo arschloch diye cevap ver sen de.
  • nrmnm  (26.01.18 16:26:15) 
yaş 29 ise sizin bunu böyle dert etmeniz çok garip geldi. bırakın desin eğlensin kendince ne farkeder.


  • brakgn  (26.01.18 16:28:01) 
@brakgn abi durum öyle değil ki. eleman profesörün yanında bile bunu yapıyor. kendini açıklamak zorunda hissediyorsun. akademisyen olsa yine yapar.

böyle ırkçı esprilere bir süre sonra dayanamıyorsunuz. legal yolda sistematik bir taciz var. benim de tek bildiğim dummkopf :)
  • a man alone  (26.01.18 16:31:28) 
bence insanlara isim koymak hos degil, elemanla iletisimini sürdürmek zorunda misin? Konusma.


  • hophophoba  (26.01.18 16:46:45) 
"Zee German" de ipneye, İngilizler böyle dalga geçiyor, İngilizcesi iyi olmayanlar the sesini kendi dillerine göre zee diye okuyorlar İngilizce konuşurken.
www.youtube.com

  • neverletyougodown  (26.01.18 16:47:08) 
@brakgn Abi adam ırkçılığa maruz kaldığından şüphelendiğini söylüyor, 29 yaşında bunu niye dert ettin diyorsunuz? Laf mı bu şimdi?

Habibi'ye karşılık gelecek laf ya führer ya nazi bence de.
  • joker hakki  (26.01.18 16:52:22 ~ 16:54:53) 
Of. Güldüm ya. Bir kere sahiden ırkçilıktan mı yapıyor yoksa iyi bir anlama geldiğini düsünerek mi söyluyor? Arapça diye sen rahatsız oluyorsan sende de araplara karşı negatif bir şey var demek ki. Yani hangi dilde olduğunun ne onemi var, sana sen değer verilen bir seysin diyor. Düsün ki italyanca dedi, ırkçı mı olacaktı o zaman da? Bence dilden ziyada ona "habibi erkek sevgili" demek de. Homofobik falansa demeyi bırakabilir. Ben olsam arapça dua okumaya başlardım. Şok gecirsin.


  • velvetmorning  (26.01.18 16:59:38 ~ 17:00:30) 
“Hallochen” dedigimde iki arkadasim “sadece sen derken buna katlanabiliyorum cunku bes yasindaki kiz cocugu gibi diyorsun” demisti ayri vakitlerde. Eger sevmiyorsa “hallochen”i deneyebilirsiniz bence ^^


  • lamira  (26.01.18 17:00:53) 
Ama bu yaptigi irkcilik. Ben olsam bundan hoslanmadigimi acikca soylerim - cocuk gibi intikam almak yerine.


  • Traveller  (26.01.18 17:01:23) 
Aa bir de “unwort des jahres” listelerine bakabilirsiniz. Gerci istediginiz seye karsilik degil ama okumasi zevkli oluyor ^^


  • lamira  (26.01.18 17:04:20 ~ 17:05:30) 
Oha adamın yaptığına ırkçılık falan demişsiniz, yuh. Cahillik falan deseniz anlayacağım.

Gül geç olm sen de, naber lan amına kodumunun de türkçe. 30 yaşına gelmişsiniz dert ettiğin şeye bak.
  • noluyo yaa  (26.01.18 17:08:29) 
Hallo piefke de.

avusturya'da almanlara takilan isim gibi bisey, almanlar hakkinda dalga gecerken filan soylerler.
  • kuehles blondes  (26.01.18 17:12:13) 
"habibi" arapça'da sevilen kişi demek, kötü anlamı yok. bence sizin cevap da kısasa kısas ilkesiyle "hallo mijn beste" olabilir. uupsi dupsi, almancayla (alm. deutsch) flemenkçeyi (ing. dutch) karıştırmışım dersiniz.


  • kaichi  (26.01.18 17:14:46 ~ 17:16:30) 
adamin yaptigi irkcilik net bir sekilde. tüm asyalilara koniciwa demek gibi.

bu arada elemana "bu yaptigin irkcilik" dersen süper tirsar muhtemelen, almanlarin en korktugu seylerden biri.
  • hophophoba  (26.01.18 17:18:55) 
@velvet Almanya'da Arap sığınmacılarının yoğunluğunun farkında ve bunu bu yıl demeye başladı. ben Türküm. yine Türkçe bir şeyler söylediğinde rahatsız olmuyorum. Fince söyleseydi de rahatsız olabilirdim. ayrıca bu durum, gelinen bu noktanın karşılığı değil.

hoşlanmamak ayrı, tiye alıp uyarılara rağmen aynı şeyi tekrarlamak ayrı.

@hophop en çok gördüğüm kişilerden birisi.
  • a man alone  (26.01.18 17:19:14) 
alman eleman maalesef haklı, ülkenin arap türkiye olduğuna dair kimsenın şüphesi yok artık sanırım.


senden daha çok sinirlenirim bu duruma ama söyleyene değil, söyletene.. bu hale düşürünere kızmalıyız.

sieg heil !
  • kleider  (26.01.18 17:27:15) 
@kleider almanya babalarının hayrına almadı, iş gücü sağlıyorlar.

durumun bizimle de ilgisi yok. arap değilim, onları da ben getirmedim, gitsin merkel'e söylesin.
  • a man alone  (26.01.18 17:49:06) 
Gidip de Nazi ayarında bir şeyler söylemeyin. Rahatsız olduğunuzu açıkça bir kez daha dile getirin. Belli ki karşı taraf bunu hissetmemiş yoksa devam ettirmezdi ya da iflah olmaz bir ergen ruhlu. spass ist wann alle lacht gibi bir şey vardı. sonra da yüzüne bakın ve gülmediğinizi gösterin. bu kadar. Yaptığı sizi rahatsız etmiş ve bunu dile getirin ama naziyi karıştırarak değil, ciddi sorun yaşarsınız. Ayrıca sizden önce yaşadığı tecrübeleri ya da tanıştığı kişileri bilmiyorsunuz. Kapıyı açıp allahuakbar deyip el bombası atma hareketi yapan bir sürü gencimizin olduğu bir ortamda bulunmuşsa (ve evet burada da bizim meslek liselerimiz gibi arıza okullar var) habibi demesi normal. Benim komşum bana sürekli "Hallo, Erdogan" diyordu. Bir değil iki değil. Meğer benden önceki komşusuyla sürekli siyaset konusunda atışıyorlarmış ve bizimki Ben Erdoğan'ım demiş. Komşu da bu olaydansonra her zaman merhaba Erdoğan diye seslenmiş ve karşı taraf da gayet mutlu olunca böyle devam etmiş. Adam sevimlilik olsun diye diyormuş meğer. Yani bilemediğiniz birçok neden olabilir, kaldı ki Almanya'dan bahsediyoruz. Türkiye'den daha çok Türk'ün olduğu bir yer diyorum ben bazen buraya ve sokakta, okulda, iş yerlerinde gördükleri örnekler her zaman iyi olmuyor. Genellemeler elbette yanlış ancak iyi örnek sayıca az olunca bir yerden sonra karşıya da hak vermeye başlıyor insan.


  • nickfury  (26.01.18 17:56:06) 
Hophophopa hakli. İrkcilik ve bu bir suc de. Arkadasligimiza devam edelim ve sen bunu soylemekten vazgec, de. Sonra gel bi kahve ismarliyim sana falan diyerek yumusakca konuyu kapat. Bir daha yaparsa profun yaninda falan sikayet edicem artik uyarmistim seni de. Fuhrer muhrer diyip koz verme eline.


  • ykyt  (26.01.18 18:04:38) 
O adamin yaptigi net irkcilik, illa seni firinda yakmasi gerekmiyor bunun icin.
Sen epey bir uyarmissin, bir dahakine direkt bagli oldugun bir üst kisiye, artik yönetici mi prof. mu bilmiyorum, direkt söyle.

Sakin Nazi, Führer falan deyip eline koz verme. Herhangi birisine bu sekilde bir hitapta bulunmak suc Almanya'da, cezasi falan var. Ikinci Dünya Savasi'yla ilgili konulari da cok yakin olmadikca konusma kimseyle; bu konu tabu zaten.

Eger tipi Alman'dan cok Ruslara ya da Dogu blogu ülkelerinden olan kimselere benziyorsa Rusca birseyler söyleyebilirsin. Bazi insanlarin ailesi o taraftan göctügü icin biraz eziklik hisleri var. Eger böyleyse Rusca konus. "Priviyet, kaktila!" (Merhaba, nasilsin) falan de. Sonra "Ya ben senin Alman oldugunu bilmiyordum, sen Rus degil misin?" :D dersin. Baktin tepki veriyor "Valla ben Türkiye'den geliyorum, bana hepiniz ayni gözüküyorsunuz, ayirt edemiyorum bazen!" der kendini temize cikarirsin. Mesaji alir belki. :D

Ben seni cok iyi anliyorum. 1.5 senedir Almanya'da yasiyorum. Almanlarin yobazi gercekten bambaska oluyor. Resmen modunu düsüremesinler diye psikoljik savas veriyorsun.
  • chitosan  (26.01.18 19:05:26) 
Hello racist de bence direkt. Almancasi neyse o da olur. Bir cesit irkcilik yaptigi ve hos degil.


  • rusyalı kozmonot  (26.01.18 23:00:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.