[]

Neden elektrik çarpıyor?

İş yerinde sürekli bilgisayar başındayım ve bilgisayardan uzaklaşır uzaklaşmak demir kapıya dokununca elektrik çarpıyor. Sürekli oluyor ve az buz da can yakmıyor yani, fena acıtıyor. Başka kimse bu sorunu yaşamıyor. Bende mi bir problem var? Bu salak sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ve çözümü var mıdır?




 
üzerinde ne var?


:p üzerindekiler de etkiler. demek ki statiği çekiyorsun.
  • binder dandet  (25.01.18 18:38:29) 
neyden kaynaklandığını ve çözümünü bilemiyorum maalesef ama aynı durum arkadaşlarımdan biri için de geçerli. çok garip bir şekilde, adam sınıftaki sandalyelerin demir ayaklarına temas ettiğinde çarpılıyor. bir keresinde herif çığlık attı ve sonrasında kolunun uyuştuğunu söyledi. yapı olarak da hiç öyle abartacak, drama yaratacak, laf olsun diye konuşacak biri değildir. birkaç kez çarpıldığına ve irkilişine ben de şahit oldum. dışarıdan bakınca acayip komik görünüyor ama cidden çok rahatsız edici olmalı.


  • der meister  (25.01.18 18:43:03) 
bana da çok ama çok fazla oluyor. çatırtı ve çıtırtıları çok net duyabiliyoruz. iş de hep çelikle metalle, içerden bi iş için çağırdıklarında, çeliğe dokunup detayına bakmam gerekiyor ve o an 4-5 kişi hınzırca gülümsüyor, biliyorlar ki az sonra çatırtı sesleriyle o an yaşanacak. ben de gülmeyin olm durun yaa diye kedinin patisiyle korktuğu şeyi seri hızlı hareketlerle pıt pıt yoklaması gibi alıştıra alıştıra dokunuyorum. yine de çarpıyor.

ben kışlık kıyafetlerdeki statik elektriğe bağlıyordum, duyurunun birine de yazmıştım hatta ondandır diye, değilmiş.

bi de arabadan inince o kapıyı kapatırken neresinden tutarsam tutayım çatırt diye yine çarpıyor. bi keresinde plastiğinden tutup kapatayım derken plastikle metalin birleştiği bi çukura girdi parmak, orda voltaj bayağı yüksekmiş, hepten derin çarptı.
  • onemoremile  (25.01.18 18:43:40 ~ 18:50:46) 
Yünlü şeyler giyiyorsan ve giydiğin ayakkabının tabanı yer ile tam izolasyon sağlıyorsa ondan olur.


  • sealth  (25.01.18 18:44:09) 
ciplak ayakla toprakta gez.


  • mungojerry  (25.01.18 18:44:34) 
statik elektrik, muhtemelen ayakkabılarınızla ilgili -elektrik üzerinizde toplanıp yere aktaramıyorsunuz-, değiştiğinde de durum aynı mı?


  • mor.inek  (25.01.18 18:45:14) 
ilkokul fen derslerini hatırla. kazağa sürtülen kalem ve çekilen kağıtlar. burada kalem sensin, üzerinde statik elektrik var ve dokunduğunda çarpılıyorsun.

çözüm: sık sık toprağa dokunun, duş alın. stresten uzak durun
  • hosein  (25.01.18 18:46:51) 
stress en büyük neden bende.
birkaç haftadır sıkıntılıyım ve dokunduğum her şeyi çarpıyorum mesela. canım acıyor. her kapıya dokunmam ayrı bir işkence. dün açık olan musluğun altına elimi tuttum, sudan elektrik çarptı. mantıklı bir açıklama aramıyorum artık. stresli dönemlerimde hep oluyor.

insanlara çok anlatma. bir keresinde mağazada çalışan bir kıza dokununca çarpmıştım, kız çığlık atıp kaçmıştı yanımdan. okuyorsa eğer, salak bi kızdı. illa evliya mı olmak gerek, illa büyücü mü olur çarpan, normal insan da bazen çarpar işte.
işyerinde bilgisayar, elektrik sistemleri derken daha fazla elektrik yüklenirsin.
no panic. geçecek.
  • lovemyself  (25.01.18 18:58:43) 
her zaman oluyorsa giydiğin ayakkabılardandır. üzerindeki elektronlar ayaklarından tavana gitmeyip sende kalıyor ve birikiyor, dokunduğun ilk iletken de kapı olduğu için kapıdan yolcu ediyorsun elektronlar. tabanı kauçuk, plastik olmayan ayakkabı giyersen olmaz.


  • syabk  (25.01.18 20:17:21) 
ayakkabılardan dolayı olması kuvvetle muhtemel; resmen aydınlandım. teşekkürler herkese.


  • fragile lady  (25.01.18 20:30:56) 
ayakkabıdandır. beni de skechers ve çizme giydiğimde hep çarpıyor.


  • istanbul kanatlarimin altinda  (25.01.18 21:22:38) 
sandalye kaplaması polyester cinsinden muhtemelen. sandalyeyi değiştir ya da üstüne bişey at


  • sttc  (25.01.18 22:29:11) 
bilgisayar dizüstü mü? touchpad denen hede vücuda statik elektrik yüklemesiyle ünlüdür.


  • goodz  (25.01.18 22:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.