[]

İÜ Yüksek Lisans Danışman Seçimi

Merhaba,
Akademik takvimde 29 Ocak tarihi için danışman atanması için son gün diye belirtilmiş. Yaklaşık bir ay önce bu sekteterliğe gidip bu işlemin nasıl olacağını sorduğumda, "acelesi yok, istediğin zaman yapabilirsin. Diğer dönem de olur" gibi bir şey demişlerdi. Ben de henüz kararımı kesinleştirmediğim için girişimde bulunmadım.

Daha ilk dönem biteli çok olmadı, bütünlemeler bu cuma bitiyor. Danışmanı 29 Ocak tarihine kadar seçmezsem ya da seçmek istediğim danışman hocam yoğun olduğunu söyleyip beni kabul etmezse ne olur? (Başka bir hoca seçmek için ikinci dönem başka hocalardan ders alıp onları tanımalaıyım)

Önümüzdeki dönem de ders alacağım. Ders dönemi bittikten sonra danışman seçmem daha doğru olmaz mı (eğer düşündüğüm hoca kabul etmezse böyle yapmak istiyorum)

resmi gazetede belirttiğine göre:

Tez danışmanı atanması
MADDE 8 – (1) Tezli yüksek lisans programında,...bir tez danışmanını en geç birinci yarıyılın sonuna kadar atama yapılması gerekir...

yazılmış. atama yapılmazsa ne olur? Görevli memur neden bana acele etme ikinci dönem seçersin deyip yanlış yönlerdirdi?

 
Sen seçmezsen muhtemelen boş olan hocaya atama yapabilirler ve sen istemediğin alanda “hay kafama sıçayım keşke dilekçe verseydim …” diye başlayıp kendine söverek tez yazabilirsin.


Benim anladığım bu.

Böyle olmayabilir de.
Sen danışman seç bence riske girme.
  • antik depresan  (23.01.18 09:18:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.