[]

Bugun işten kovuldum. Yarın halden limon alıp pazarda satacağım.

Arabama yükleyip pazarda satacağım. Bana daha iyi bir fikir verirseniz minnettar olurum. İş görüşmelerine giderken tezgahı emanet edebilirim.

Eğer şu an bir işe girip de şansım yaver giderse daha da özel sektöre girmem.

Destek olur musunuz bana?

 
İngilizce almanca biliyorum. Pazarda çıraklık yapmış direk musteriyle birebir çalışma fırsatım olmuştu 2 ay kadar.

Mühendislik yapıyordum. Bi daha mühendislik yaptirmayacak bişiler yapmak istiyorum. Çünkü hem çok sıkıldım hem de maaşlı çalışmaktan bıktım.
  • zırtapoz  (22.01.18 23:32:50) 
50 bin lira birikmiş param bir de arabam var. Mobilden yazdığım için editleyemedim böyle yazdım kusura bakmayın.


  • zırtapoz  (22.01.18 23:33:41) 
pazarda satamazsın da pazara giden yollarda sağda solda satarsın.


  • oscar  (22.01.18 23:39:33) 
cami çıkışlarında özellikle cuma namazı vakti kaşar peyniri, köy tereyağ, çorap, yaşlı yeleği, hacı yağı falan sat.

bir gün paraları saymaktan yorulduğunda aklına ben geleyim, bir 1000 lira atarsın o zaman.
  • bir sevgi faresi jamal  (22.01.18 23:45:15) 
Suraya yaziyorum en kisa zamanda bir ise girip calisacaksiniz. Ozel sektoru birakip 50 bin sermayesi olup arabasi da olan adam pazarda limon satmak gibi sacma bisey dusunemez. Ben nasil asla ozel sektorde calismayacaksam ve hayatim boyunca ticaret yapacaksam ve yapmaliysam siz de hep ozel sektorde calisacaksiniz ve calismalisiniz.


  • a summer day  (22.01.18 23:54:27) 
İyi bir fikir ve kazanç saglayamazsam özel sektörde devam etmek zorundayim da ondan.

İlk hedefim bir ucundan kendı cabamın karsiliginda akşam kazancimi görmek.
  • zırtapoz  (23.01.18 00:06:18) 
Iyi de 50 bin sermaye bir insanin butun hayatini degistirecek bir sermaye. Herkesi kastetmiyorum.isbilmez adam 5 milyon tl ile de is yapamaz.ama neden limon satmak.


  • a summer day  (23.01.18 00:09:45) 
Bugün kovuldum. İş bilmiyorum. Ama bildiğim şey ne iş olursa olsun sabredip ilerletirim. O yüzden bu yolu deneyeceğim. Evde oturup kariyer.net başında curumeyecegim. 50 bin benim şu anda sadece maddi imkanım. Bir de 4 teker arabam. İlk etapta akşam karnimi doyurmaliyim. Sonra ise düşünmeye vaktim olacak. Belki süt üretip evlere servis yaparım. Ufak bir tarla kiralayabilir ya da satın alabilirim. Ahir çok masraflı degil.


  • zırtapoz  (23.01.18 00:13:42) 
Isin cok zor.her sey gonlunce olsun.buldugun fikirler cok kotu ama yapacak bisey yok.


  • a summer day  (23.01.18 00:15:31) 
Daha iyisi olana kadar şimdilik bu. Sağolasın.


  • zırtapoz  (23.01.18 00:16:08) 
çiftçilik hayvancılık vs öyle dışarıdan görüldüğü gibi şirin meslekler değil. hele bilmiyorsan, o ortamda büyümediysen kesinlikle yapamazsın.
tavsiyem güzel bir tatil yap, kafayı resetle ve daha sonra iş bakarsın.

  • japon askeri  (23.01.18 00:32:03) 
Şirin bir meslek yapmak bu devirde güç. Yorulsam da kazanacagim bir iş yapmak esas hedefim. Boktan çekinmiyorum. Biraz para biriktirip süt uretimi için yapılacak giderleri çıkarmayı düşünüyorum. 5 inekle aylık gelirim idare eder seviyeye gelir. Zamanla da artar çalıştıkça.


  • zırtapoz  (23.01.18 00:36:03) 
o parayla ortalama bir yerde pide börek salonu açabilirsin. Aylık 8-10 bin getirisi olur. Ama biraz zahmetlidir.


  • istege bagli sigortasiz  (23.01.18 01:01:24) 
düşünür müsünüz bilmiyorum ama daha makul bir iş ortaklığı teklfiimiz olabilir. patentli bir ürünümüz var ve fuarlarda satılıyor... yaparım derseniz size bayilik gibi bir şey deneyebiliriz. yurdışına sattığınız ürün üzerinden anlaşcağımız bir % kazanabilirsiniz. ilginizi çekerse mesaj atın görüşelim.


  • lupelius  (23.01.18 01:29:39) 
Nasıl olur bilmiyorum ama bence deneyin.
Benzeri bir düşünce (limon değil, ama benzer ayarda) bir düşüncem benim de var.

Birikmiş paranınızın iyi bir sermaye olduğu söylenmiş ancak bunu sermaye olarak sermaye olarak değil, birikmiş para olarak düşünmek lazım. Yani elinizdeki paraya güvenerek, şuan işiniz yokken ve tekrar iş sahibi olunca mutlu olup olmayacağınızdan emin değilken bu parayı riske atmamalısınız. Bir kısmını sermaye olarak kullanabilecek küçük bir iş denemeye değer.

Yıllar önce bir araba bagajına iplik koyup pazarda satarak kazanç sağlıyordu annem. çeşidi arttırıp düzenli bir tezgahı olsa kim bilir ne kadar kazanırdı.

Ama yeriniz yoksa, köyle bağlantılı değilseniz hayvan ve toprak işlerine mesafeli durun. Hem göründüğü gibi değil, hem kazancı yüksek değil. Üstelik geçen sene çıkan bir yasa ile sokakta süt satmak yasaklandı (bilmiyorum satanlar hala vardır belki hala)
  • dahinnotha  (23.01.18 06:44:21 ~ 06:45:59) 
tarım/hayvancılık düşünüyorsanız, bu konularda kendinizi eğitip aynı zamanda geçiminizi sağlayabileceğiniz küçük komünlerde biraz zaman geçirmeyi deneyebilirsiniz öncelikle.


  • idris amil zula  (23.01.18 07:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.