[]

16 gb ram

oyun sistemi değil ama sağlam bir sistemim var, Ram fiyatları artarken 8 gb olan ramimi 16 ya cıkarmayı dusundum, sizce 8 gb daha almalı mıyım? yoksa israf mı olur 16 gb? 3 monitörde multitasking yapıyorum, şu ana kadar 7 gb gördüm kullanım olarak.

YAni yüzde 30 performans yüzde 70 maddi kaygılarla alacagım alırsam eğer. Ramler uçmaya başladı.

to 16 or not to 16?

 
Anladığım kadarı ile ram kullanıyorsun bayağı. İmkanın varsa al gitsin, fazla ram bence de göz çıkarmaz.


  • giovanne  (21.01.18 01:22:49) 
mevcut pc'imde (masaüstü) 32 gb ram var. herhangi bir oyun açık değilken sadece normal kullandığım uygulamalar açıkken 7-8 gb ram kullanımına kadar çıkabiliyor.

ilk sistemi kurduğumda 16gb vardı, o zamanlar yine aynı şeyleri açtığımda, 4-5 gb ancak dolu oluyordu.

yani demem o ki, windows ram'i verimli şekilde kullanmaya çalışıyor. şu an 8 varken 7'yi görüyorsan bi 8 daha tak. 16 olduğunda 10-11 gb leri görünce şaşırma ama.
  • washe  (21.01.18 02:25:05) 
32 ram kullanan böyle parçaların da satışını yapan bir adam olarak ben de ramin azı olmaz düşüncesindeyim. Al tabi.


  • Giovanni Pipitto  (21.01.18 03:04:26) 
ek ram slotu bilgisayarı biraz hızlandırıyor ben 8 in yanına 4 ekledim yazın iyi oldu. çok da müthiş sonuç beklememek gerek nihayetinde asıl olay mevcut ram'deki mhz ve buna bağlı olarak anakartın kaldırabileceği maksimum ram mhz şeysi.

bir de 7 gb gördüyseniz lazım bence para yoksa 4 varsa 8 alın gitsin.
  • tuzumkuru  (21.01.18 03:55:43) 
bence çok faydasını görmezsin giden 400 liran olur.


  • freetakilir  (21.01.18 07:46:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.