[]

Aliekspress'ten alışveriş

Merhabalar,
Aliekspress'ten daha önce alışveriş yapan var mı? Annem aliekspress'ten bir şeyler beğenmiş. Bunları alsak problem yaşar mıyız? Paramızın çöp olma ihtimali nedir? Teşekkürler.
Ürünler bunlar;
tr.aliexpress.com

tr.aliexpress.com

 
kıyafet konusu tam bir muamma aliexpress'te. aldıklarımdan tam da resimdeki gibi kaliteli çıkanlar da oldu, komik derecede poşet gibi kalitesiz vasat şeyler de çıktığı oldu. genelde yorumlara bakın. daha önce alanlar resim koymuş mu ellerine ulaşınca ona bakın. yoksa almamaya çalışın. ben bir süre sonra sadece kullanıcı fotoğraflı ürünleri almaya başladım zaten paypal kapanınca da pek girmemeye başladım


  • nolmus yani  (17.01.18 15:37:42) 
Ben bazen alışveriş yapıyorum. Tek satıcıda sorun yaşadım, o da kargom artık 3 ay ulaşmamıştı, bende şikayet kaydı açtım (open dispute) ve param geri iade edildi. Onun dışında hele ki baktığınız bir giyim mağazası, sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum.


  • mortingensitrayzee  (17.01.18 15:38:10) 
Onlarca alışverişim oldu bir problem yaşamadım. Alacağınız ürünler 75 avroyu geçerse gümrükte vergi çıkar. Ürun gelmez ise para iadesi alabilirsiniz. Bunun dışında kargo seçenegi olarak turkey post’u seçerseniz kargonuz 7-20 gün içinde gelir. Turkey post kargo ücreti genelde 1-3$ arası değişiyor. Diğer ücretsiz kargo şirketleri ile 20-60 gün arasında geliyor. Biraz sansa kalmış. Eğer Kargo seçenekleri arasında turkey post yok ise satıcıyla iletişime geçip turkey post ile göndermesini rica edin. Genelde kabul ediyorlar.


  • crna gora  (17.01.18 15:39:41) 
Yıllardır çok alışveriş yaptım, ama genelde elektronik, yedek parça, aksesuar vs.

Kıyafet konusunda ölçüye ve malzeme cinsine çok dikkat etmek gerekiyor. İlanı güzelce inceleyip, okuyup alıcı yorumlarına ve satış adetlerine bakmak gerekli.
  • John Bloor  (17.01.18 16:28:40) 
alışverişim oldu epey, sıkıntı da çıkmadı, kıyafette bedene çok dikkat edin minnecık bişi gelebiliyor bazen, bide giymeden yıkayın bence, asya virüslerinden biri ile birlikte satın alabiliyorsunuz çünkü.


  • firemanjonny  (17.01.18 17:32:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.