[]

Matematik sorusu??

Gunaydin resimdeki soruyu cozebilen , cozumu paylasabilir mi??




 
selam, soruda hata var. baya büyük bi sayı çıkar cevap. a-(1/a)=1 ile bulacağın a altın orandır. 1,618 küsür. yani çözüm bu şekilde olmaz tabi de, görünce aklıma geldi ve yazayım dedim.
1,618 pozitif sayısının 1024. kuvveti şıklara sığmaz :)

  • stanley weber  (15.01.18 14:06:32) 
a^2+1/a^2=3 diyip buradan yürümek lazım.bu şekilde 16 kuvvet alarak sonuç bulunur ama daha kolay yöntemi fena olmaz tabi :)


  • hosein  (15.01.18 14:24:10) 
Beni de sinir etti ya normalde boyle sorular kisacik bi cozumle cikiyodu hep.
@hosein, @stanley weber soru da hata var hem fikir miyiz?

  • orixim  (15.01.18 14:45:16) 
hoseinin yöntemiyle cevabı bulabiliyoruz ama çok uzun sürüyor ve çok büüyük bir sayı çıkıyor. o yüzden üstünde çok kafa yormayın derim


  • azeriturku  (15.01.18 14:52:43) 
Aynen yaniti siklarda olmuyor zaten o sekilde cozunce. Tesekkurler yardimci oldugunuz icin


  • orixim  (15.01.18 14:55:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.