[]

İlk istifa ve ötesi

Günaydın duyurunun toplantıdan toplantıya atlarken telefon değiştiren CEO'ları!

İki yıldır çalıştığım şirketten yeni iş bulduğum için ayrılmaya karar verdim.

İhbar sürem 6 hafta ama müdürümle konuştuğumda elindeki işleri diyelim 2 hafta sonra halledersen 2 hafta sonra çıkabilirsin sonuna kadar çalışmana gerek yok ama 6 haftada da bitiremezsen bırakmayız gibi bi laf etti. Nereye bırakmıyorsun diyemedim tabi ama istifa etmek yeterli değil mi, kabul etmiyoruz diyerek zorla mı çalıştıracaklar o kısmı anlamadım?

Diğer bir konu başlayacağım şirket (dünyaca bilinen yabancı kurumsal bir şirket) onaylar vs. derken İK'nın sözleşmeyi göndermesi bu ayın sonunu bulur dedi. Başlamamı istedikleri tarih Şubat sonu ama sözleşme ocak sonunda gelecek, ihbar sürem altı hafta ve benim bu hafta istifayı vermiş, süreci başlatmış olmam gerekiyor. Beni ortada bırakacaklarını sanmıyorum ama yine de sözleşme olmadan şu an istifa dilekçemi vermek de ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var, teşekkürler ^^

 
Aynı süreçleden geçtim.

istifamı verdim 6 hafta çalışma zorunluluğun var. İstifayı kabul etmeme ya da seni tutma gibi bir hakları yok. Bana da 2 hafta kal dediler, bir haftada her şeyi öğretir giderim dedim. Ne tehditler ne rest çekmeler yaşadım. Ama hiçbirini kafaya takmadım. 1 hafta sonra aldım kolumun altına mousemu -çünkü evden götürmüştüm- çıktım gittim. 5 haftalık dilimi maaştan kestiler tabii.

benden sonra istifa edenlere ise bunların hiçbirini yapmadan hemen git demişler.

ben bu sıkıntılı süreçte yeni geçeceğim şirket ile hep irtibat halindeydim. ikyı aradım olanları anlattım. bana o kadar yardımcı oldular ki. "profesyonel adamlar başka oluyor ya" diye tribe girdim.

yeni geçeceğin şirketi ara durumları aktar.

bu arada istifayı verdikten sonra 10 gün içinde vazgeçme durumu vardı galiba yanlış bilmiyorsam onu da bi araştır. yanlış bilgi vermeyeyim şimdi.
  • kablelvuku  (11.01.18 11:22:11) 
"şakacı" bir müdürmüş kendisi. istifayı verdiğin tarihin resmiyet kazanması için mail yoluyla taranmış halini yolla ve "... tarihinde vermiş olduğum dilekçenin işleme alınması" diye yaz. yok öyle bir dünya zorla çalıştırma falan... büyük ihtimal işlerini hızlıca bitirip devretmen için demiştir onu.


  • hosein  (11.01.18 11:40:51) 
hocam
sen istifanı ver
dosya mosya silmekle tehdit etme sakın kotu ayrılma
burayla da sure sonuna kadar calisirim de.
sonucta para alacaksın.
yeni yerle de sozlesme gelir gelmez imzala. baslayabildigin sure de belli olunca
buraya haber ver
cik.
  • kingcyrax  (11.01.18 15:20:29 ~ 15:21:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.