[]

Insanlar neden erken yaşlarda ev alıp yıllarca aynı evde oturmayı seçer ki

Kira da farkli yerler görmek daha iyi degil mi




 
kira = parayi cope atmak

ev = yatirim

eger evden sikilirsan kiraya verip baska yere tasinabilirsin sonucta.
  • fortisvita  (11.01.18 01:16:47 ~ 01:19:38) 
Uc tasinma bi yangin eder de ondan en kisaca


  • allah yazdiysa bozsun  (11.01.18 01:17:10) 
Ben 0-23 yaş arası aynı evde yaşadım Ankara'da. Konum idealse keyifli iş. Eski yerleşimli bir semtti, nedeyse tüm mahalleyi tanıyordum. Ne nerede bilmiyorum falan filan. Elimde olsa 50 yıl daha yaşardım.


  • doxanikee  (11.01.18 01:20:26 ~ 01:21:01) 
Iyi değil. Ev taşımak kolay bir olay değil. Hele ki memur gibi sürekli yer değişikliği yapmaniz gereken bir işiniz yoksa sabit bir yerde ev sahibi olmak daha mantıklı. Evlilikler için ayrıca bir yatırım ev.bunun hastalığı var, çocuğun eğitimi var. Kira ise hic bitmiyor. Sürekli kendin olmayan bir ev için ödeme yapıyorsun.


  • cabiday  (11.01.18 01:21:10 ~ 10:28:49) 
kirada otururken evin içini dilediğin gibi düzenleyemezsin, masraf edemezsin, etsen ev sahibine kalır giderken. ama kendi evini dilediğince kullanır, düzeltir, bozar yaparsın.

maddi bi talihsizlik yaşadığında da evin varsa en azından başını sokacak yerin vardır, en büyük masraftan kurtulmuş olursun.
  • skayas  (11.01.18 01:21:17) 
11 sene kirada oturduğumuz evden, yine kiralık başka bir eve taşındık.

o evin toplanması, kolilenmesi (hadi bunları taşıma şirleti yaptı) ayrı dert, getirip yeni eve kolyile bırakılan eşyaşarın yerleşmesi ayrı dert, ayrı masraf. ev bulmak için emlakçısına ayrı, taşıma için nakliyeciye ayrı, evi kendine uyarlamak için ustaya, yapı malzemesine, hırdavata verilen paralar ayrı, harcadığın emek, hepsi ayrı ayrı dert. evet yeni bir heyecan belki ama aylardır anamız ağladı. üstelik yeni ev de kira olduğundan istediğimi yapamıyorum ve ev sahibi kontrat bittiği an çıkarabilir. onca emek ve para bir anda çöpe gidebilir.

keşke ev alabilsem, içine istediğim gibi tadilat yapıp dekore edebilsem, "kendi evim" diyerek rahatça yerleşsem. sıkıntı çıkıyorsa başkasının evini tamir ediyor gibi olmasa da, kendi evimi tamir etsem.
  • kibritsuyu  (11.01.18 01:29:19) 
Taşınmak çok yorucu iş. bunun yanısıra yeni yere alışması var düzen oturtması var.

Yeni yer görmek istiyorsan gezersin. Taşınmak neden?
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (11.01.18 02:05:43) 
Eğer isterse daha sonra aldığı evi kiraya verip başka bir yere kiraya çıkabilir.
Duyuruda ev alanlara karşı bir tavır oluştu nedenini anlamıyorum.

  • uyusam iyi olur  (11.01.18 02:28:59) 
Cunku ev sahiplerinin yuzde 90 i yavsaktir,

Bizim gibi sosyal guvencesi kuvvetli olmayan,gelecegi konusunda surekli belirsizlikler yasayan toplumlarda ev bir guvencedir,yatirimdir,emeklilik hedefidir.
  • duptıs  (11.01.18 02:41:18) 
evi satın alıp ve kiraya verip istediğin yerde kiracı olarak yaşamak da olabilir.


  • merhum  (11.01.18 12:19:49) 
Muhitini iyi seçip almışsan evi süperdir. Herkes anlatmış zaten, kira her ay yeni baştan, kuyuya para atıyormuşsun gibi. Bir de maaş artışı ile kira artış hızı aynı değil. Bize bu sene (çok çok iyi) %12 enflasyon artışı verdiler. TEFE/TÜFE %15. illa ki içeri giriyorsun.
Ev sahibini bırak komşular bile ayrımcılık yapıyor "kiracı" diye. Daire numarasına göre yerler ayrılmamışsa otoparkta en düdük yeri veriyorlar.

  • SiyamkedisiZorro  (11.01.18 12:33:01) 
tercih meselesi; ben ev aldim ve kiraya verdim; kendim de baska evde kiraciyim :D


  • kamyonsans  (11.01.18 12:35:34) 
Eğer ev taksidi öderken bir yandan rahat yaşayabiliyorsan ev almak mantıksız değil evet en kötü satarsın, kiraya verirsin vs. Ama ev taksidi ödeyeceğim diye Bim'den yiyip Waikiki'den giyiniyorsan boş iş. Zaten yaşayacağın 60-70 sene onu da taksit ödeyip sürünerek geçiriyorsun.


  • i was made for you  (11.01.18 13:26:39 ~ 13:27:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.