[]

sağlıklı beslenmeyi başarabiliyor musunuz?

sabah 6:40 gibi evden çıkıp akşam 19:00 gibi dönüyorum. kahvaltı yapamıyorum, çıkmadan bir muz yiyorum genelde, sonra da sandviç, börek tipi şeyler. öğlen mecburen dışarıda (green salads veya lokanta tipi yerlerde) yiyorum, sonrasında akşama kadar acıkınca mecburen ayaküstü sandviç vb yaptırıyorum, akşam gelince de yemek yapmak istemiyor insan, ya dışarıdan yada kahvaltılık tipi şeyler yiyorum.

benzer şartlarda yaşayanlar sağlıklı beslenmeyi nasıl başarıyor?


 
3 gun evet 4 gun hayir.


  • Traveller  (08.01.18 00:21:21) 
Tabii ki hayir. Oncelikle saglikli beslenmek isteyen insan disiplinli yasayaack gunluk hayati. Yatma kalkma saati, hareket saati oturma saati yeme saati bilmemnesi belli olacak. Duzenli yasayacak oncelikle.


  • stavro  (08.01.18 00:25:40 ~ 00:26:57) 
yumurta haşlayabilirsiniz sabahleyin, yaklaşık on dakika sürüyor haşlanması. o hazırlanırken siz de lavabo ve giyinme işlerinizi yaparsınız. peyniri, zeytini, bir avuç fındık-ceviz içini bir tabağa öncesinden hazırlayıp streç filmle paketlerseniz sabahleyin kahvaltınızı anında hazırlamış olursunuz. genelde böyle yapıyor insanlar. ben son zamanlarda yumurtadan bıktım. kırmızı biberin içine beyaz peynir koyup yemek güzel bir deneyim, bir çeşit sandviç.

öğlende ev yemekleri yapan yere gidiyorum. daha doğrusu esnaf lokantısı. yemeklerin kaliteli malzeme ile yapıldığını pek düşünmesem de fastfood'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

akşam yemekleri benim için de sorun. çoğu zaman bu öğünü görmezden geliyor. kahvaltılıkla geçiştiriyorum. sabah için kahvaltı da bu sırada hazırlanabilir.

yani evet, üstteki arkadaşların da dediği gibi, kent yaşamında çok zor. bu kadar oluyor, ki hiç yoktan iyidir.
  • dahinnotha  (08.01.18 00:27:12 ~ 00:28:16) 
Umursamıyorum dolayısıyla başarmıyorum.


  • doxanikee  (08.01.18 00:27:31) 
2018 hedeflerime kitap ve düzenli spor-beslenmeyi ekledim. şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. aburcubur vs ne varsa kestim.

6,20 evden çıkış. 8 iş başı. hemen sabah küçük kutu sütü+eti litalif 30g ı kaseye bosaltıp yapıyorum kahvaltımı. öğle yemeği hep aynı saatte. 1 de yiyorum. 4 gibi fındık fıstık cok az olacak sekilde. 5 gibi bir kahve. 6 da spora başlıyorum.(fabrika içerisinde spor salonu mevcut.) freeletics yapıyorum. 7 de bitiyor işim. yine kampüs içinde günlük hazırlanmış salata yiyorum. 21.45 evdeyim spor günleri. haftada 3 gün böyle sporla geçiyor. inat etmek kararlı olmak lazım. akşam için işini kolaylaştıracak alışverişi yapman lazım. akşamı hiç düşünmüyorum valide hallediyor sağolsun ama teksen bi tık daha yorulup sağlıklı beslenmek için çaba sarfetmelisin. kolaylıklar diliyorum.
  • hemsta  (08.01.18 00:28:03) 
Sabahlari giyinirken yumurta hasliyorum, ofiste peynir yumurta zeytin; mevsimiyse domates yiyorum
Oglenleri haftanin 4 gunu evden goturuyorum. Yemek yapiyorum ozel bu gunler icin.
Aksamlari makarnaya bogulmuyorum. Yemek yoksa da hic olmazsa izgara fish finger ya da makarna yiyeceksem bile ton balikli yiyorum.
Her gun kefir iciyorum. Propolise basladim. Kola vs icmiyorum. Az bisi alkol var tabi ama cook azalttim. Sigara kullanmiyorum. Junk food ve abur cubur severim ama cok azalttim.

Biraz caba ve kararlilikla zor degil.
  • mor oje  (08.01.18 00:35:03) 
Mobilde edit yok; ceviz, findik, badem tuketiyorum ogun aralarinda.


  • mor oje  (08.01.18 00:35:42) 
Poğaça, sağlıksız şartlarda yapılmış börek vb şeyler yemiyorum kesinlikle. Kahvaltı olarak işe giderken salata , peynir , zeytin tabakları falan oluyor en kötü ihtimalde onlardan alıp yerim. Ekmek hiç tüketmem , makarna ayda yılda bir olabildiğine tüketirim çok az üstelik. Dışarda yemek yiyeceğim zaman da doğrudan protein alacağım besinler tüketiyorum. Yanımda da genelde kuru erik, kayısı , yaban mersini ve üzüm gibi meyvelerden bulundurur, yerim. Geç saatlerde yemek yememeye özen göstersem de onu her zaman başaramıyorum.. Spora da yazılıp gitmeyen biriyim zamanla onu aşarsam şimdilik idare ederim.


  • dyg*dyg  (08.01.18 00:41:21) 
@mor oje +1 kahvaltıda ekmek daha bir tercih sebebim olduğu için yerine badem ve ceviz yerim, deneyin siz de seveceksiniz :)


  • dyg*dyg  (08.01.18 00:47:58) 
Hafta sonu beyaz ekmek yiyorum kahvaltida. Eger hafta ici ekmek istersem 1 dilim eksi mayali cavdar tercih ediyorum ben. Ama cook uzun zamandir hafta ici kahvaltida ekmek yemiyorum.
Kuruyemis, ara ogunde daha iyi oluyor, gozumun donmesine engel oluyor :)
Sabah ac karna kefir ictigim icin cok acikmami engelliyor aslinda, ekmege gerek kalmiyor ;)
  • mor oje  (08.01.18 00:50:14) 
Hiç dikkat etmiyor, canım ne çekiyorsa onu yiyorum imkanlar dahilinde. Lezzeti önemsiyorum ama.


  • m e b  (08.01.18 00:52:48) 
Yediğim her şey sağlıklı değil ama belirli bir düzen içinde, denge kurarak besleniyorum. Açıkçası salınca öküz gibi şişeceğimi bilmesem hiç sağlıklı beslenmeye uğraşmazdım, dünya canının çektiğini yiyemeyeceğin bir yerken hiç eğlenceli değil.


  • Bruce  (08.01.18 01:08:05) 
Yemek şirketiyle anlaştım, diyetime uygun 3 ana 2 ara öğün bırakıyorlar her sabah. Geçen dönem sizin gibi besleniyordum, yavru ayı gibi oldum :(


  • kayranin kedisi  (08.01.18 03:21:58) 
İşe başladıktan sonra çöp gıdayla beslenen biri olarak huzuru, bir gün öncesinden ertesi gün ne yiyeceğimi planlamaya başladığım an buldum. Akşamından yemekleri hazırlıyorum ve yanımda taşıyorum. Atıştırmak için de çantamda sürekli fındık fıstık bulunduruyorum. İlk hafta zorlasa da düzeni oturtunca devamı geliyor, canım yemek yapmak istemiyor bahanesine sığınmamaya çalışıyorum. Zamanla, çok vakit almayacak pratik seçenekler yaratmayı da öğreniyorsun vs..


  • logic  (08.01.18 09:33:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.