[]

bu bir telefon sorusudur.

merhabalar,

şimdi hangi telefonu alayım sorusunu çok mantıksız bulduğum için öyle sormayacağım.

sorum şöyle:

apple funboyum. ilk ve tek iphone'um 5s idi. 5s im ölünce ablamın bozuk 6 sını kullanıyordum. şimdi o da kullanılamaz durumda. yeni telefon almam gerekiyor. 8 ve X çok saçma geliyor. 7 plus mantıklı gibi ama ona da 4 bin vermek çok acı... acaba biraz daha idare etmelik ikinci el 6 y da 6s alıp bir süre öyle mi idare etsem.

7 8 X büyük devrim ve yenilik içermiyor verilen para çok boşmuş gibi geliyor. ama aldığım telefon yazılım sürüm yüzünden iki senede çöp olsun da istemiyorum. değsin istiyorum.

karışık mı anlattım?

yani 7 plus beni epey götürürse ondan alıyım ama götürmeyecek bir iki sene sonra pert olacaksa almayayım diorum. amk dolar yükselir mi sorusu gibi oldu bu da. of.

var mıdır derdimi anlayan? ben hangi telefonu alayım?!

not: 7 yerine 7 plus demem tamamen kamera efect.

 
fanboyluktan çık, mis gibi android telefon al yarı fiyatına.


  • binder dandet  (06.01.18 20:55:31) 
7 alacağına 8 al, x'i pas geç. yok 7 alayım diyorsan, aslında samsung s8 çok daha mantıklı.


  • hophophoba  (06.01.18 20:58:32) 
7 Plus tavsiye ederim. N11’de kupon varsa 3600 civarına alabilirsin.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (06.01.18 21:37:56) 
Bu soru 2-3 sene önce sorulmuş olsaydı direkt en üst model iPhone'u al yoluna bak derdim ama şu an için bu çok zor maalesef. iOS günden güne boka sarıyor. Ben iPhone 4'ü 3.5 sene kullanmıştım çok rahat. Sonra zamanın en yeni modelini aldım (6) 2 sene sonra telefon (iOS 11 sağolsun) resmen iPhone 3'e döndü. Sonra aldım bir tane Samsung miss. Ne geç şarj oluyor ne hafıza sorunu yaşıyorum ne kulaklık yeri vs vs say say bitmez. Neyse iPhone alma, eyyorlamam bu kadar.


  • lana del rey  (06.01.18 21:38:59 ~ 21:46:20) 
Ya heh işte bencede 2-3 sene olsa ben de bana en üst model al geç dicem.. ama android kullanamam gibi geliyor. Of beni anladınız çok teşekkür ederim ama hala net bir cevap bulamıyoruz:(


  • fosforlu cevriye  (06.01.18 22:18:46) 
7 plus seni hor kullanmazsan 4 sene götürür.

ios 11'le pert olan telefonların pilini yenileyince eski performansına kavuşuyor. 7 plus'ın pil kapasitesi büyük olduğu için 2 günü rahat çıkarabiliyor. bu da pilinin daha uzun ömürlü olması demek. 7 2gb, 7 plus 3 gb ram'e sahip, x'in rami de 3. dediğim gibi, 7 plus 3 seneyi çok rahat, 4 seneyi rahat çıkartır.

4 sene 4s, birer sene de 6s, 7 plus kullandım. şimdi de x var.

4s evde duruyor 2 senedir, letgo da 350 tl ye satılık, sorunsuz çalışıyor. (nisan 2018'de 6 senelik olacak) ciddi çiziği dahi yok. eniştem eski iphone 5'ini boşa çıkardı, o da hala mis gibi çalışıyor (5 senelik telefon), letgo'da satışa koyar sanırım. 6s'i eniştem 7 plus'ı da ablam kullanıyor. hepsi de hala mis gibi sorunsuz çalışıyor. hepsinde de ios 11 var (4s'te ios 9, 5'te ios 10 var)

ablamla eniştemin iphone'a geçmeden önce kullandıkları androidler çoktan çöp oldu.
  • washe  (07.01.18 00:20:15 ~ 00:22:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.