[]

Iphone’da mümkün mü

Bende bi 750gb external hard disk var da bunu telefona bağlayıp film falan izlemek istiyorum mümkün mü böyle bi bağlantı? Muhtemelen olmuyodur ama soriyim




 
direkt kablo ile telefona bağlama şansınız hakkında deneyimim yok ama teorik olarak usb yi iphone girişine dönüştüren bir aparat ve hdd ye çalışması için gücü verecek ayrı bir adaptör vs ekipmanla iphone vlc yükledikten sonra yapmak mümkün olabilir.
bunun dışında benim önerim bunu evde kullandığınız networkte kablosuz olarak telden hdd de deki filmleri izlemek istiyorsanız. eğer modeminizde usb portu varsa diski modeme bağlayıp modem üzerinden (desteklediğini farz ediyorum)upnp veya samba paylaşımı açıp networkünüzde bulunan tüm cihazlardan akıllı tv, telefon, bilgisayar izleme şansınız var.
bu durumun bir kötü yanı eğer upnp ile paylaşımı açarsanız muhtemelen altyazılar çalışmayacaktır. modemlerde gelen dahili upnp sunucularına da müdahale etme imkanı pek olmadığı için altyazı dosyası .str vs olarak harici dosya olan videolarda altyazılar çalışmayacaktır. modem samba paylaşım destekliyorsa onu kullanarak altyazılarda bu sorunla karşılaşmazsınız.
benim ev networkümde ikiside aktif durumda ve iponedan vlc player ile akıllı tv de kodi vs diğer upnp ve samba destekli proramlar ile sorunsuz kullanıyorum.
  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (06.01.18 19:13:07) 
Direkt kablo ile takılamaz sanırım, apple kısıtı var bildiğim kadarı ile ve zaten dosya sistemi uyuşmaz.

Bu üstteki mesajda bahsedildiği gibi usb destekli modeme takılarak yapılabilir.
VLC ağ sekmesinden harddiskin ip adresini girerek görüntülüyorum ben ve oradan istediğimi izleyebiliyorum, altyazı seçebiliyorum yine harddisk içerisinden. Zaten altyazı yoksa popüler bir dosya ise altyazıları indir yatpığınızda doğru altyazıyı bulacaktır.
  • atom karincanin torunu  (06.01.18 19:17:32) 
Modem yöntemi çok iyiymiş fakat iş yerinde kullanacağım ve modeme erişimim yok malesef :( icloud satın alsam yüklediğim dosya telefonda gibi davranmayacaktır değil mi? Uzak sunucudan izlediğimde yine mb gidecektir?


  • freetakilir  (06.01.18 19:51:08) 
evet yine yer. aynı LAN'da olman gerek. ya da o gün izleyeceğin kadarını telefona atıp birkaç günde bi silip yenilerini atabilirsin.

şahsi fikrim; telefon ve tablet şurda dursun, laptopla bile film izlemek bana göre değil. zevk vermiyor.
  • washe  (06.01.18 19:54:49) 
Sizin ihtiyacınız olan şey iphone lightning uyumlu bellek, sandisk'inkiler çok seviliyor bildiğim kadarı ile.


  • atom karincanin torunu  (06.01.18 19:55:26) 
@washe deme öyle ben telefonda izlemeye bayılıyorum ya. Iphoneun wide ekranı var ya beni benden alıyor :D

@atom karincanin torunu hocam güzelmişte çok pahalı :( 32gb 140 tl
  • freetakilir  (06.01.18 20:05:21) 
aslında bahsettiğim bu paylaşımı modem üzerinden internete de açmak biraz çaba ile mümkün. fakat getirisi götürüsünden çok az. ip nizin statik olması veya bir free domiane ihtiyacınız olacak vs. ve evinizdeki upload hızının yeterliliği mevzusu. bir film izlemek için çok meşakatli bir yol açıkçası bence bunun yerine arkadaşın dediği gibi filmleri www.dvdvideosoft.com şu tarz bi programla convert edip itunes ile telefona atıp izlemek daha kolay gibi.


  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (06.01.18 20:05:35) 
@nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli

Sonuç olarak yine internet üzerindeki domainimden izlemiş olmuyor muyum? Eğer öyle değilse statik ipyi uydunetten çözebilirim sanırım, domainim de var. freetakilir.com
  • freetakilir  (06.01.18 20:24:00) 
Telefon 16 gb :((


  • freetakilir  (06.01.18 20:24:29) 
5+1 ses sistemi ve 47 inch tv varken minicik ekran, dandik sesle meh :(


  • washe  (06.01.18 20:26:07) 
@freetakilir evet öyle ise o domaine evdeki modemin ip sine yönlendireceksiniz yada ip statik ise modem desteklemek şartı ile ağınızdaki açtığınız o paylaşımı cloud olarak açacaksınız. dışarıdan da o paylaşıma erişirken ip yi kullanacaksınız.


  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (06.01.18 21:18:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.