[]

Kızılay'da Trombosit bağışı sonrası kolumun durumu ve verilen ilaçlar hk..

3 gün önce Kızılay Kan merkezinde trombosit bağışı yaptım. Daha önce iki kez yapmıştım, ortalama 50-55 dk sürmüştü. Hiçbir sorun yaşamadım, bu sefer trombosit değerimin düşük olduğunu en az 7 turda biteceğini söylediler ve koluma tampon ile sıktılar. Yaklaşık 1.30 saat süre sonra trombosit verme işlemi bitti,ben de bittim bu arada :( tamponu söktüklerinde kolumun şiştiğini ve kolumun acayip derecede uyuştuğunu farkettim. Buz verdiler koydum fakat o gün kolumu bükemiyordum. Ertesi gün koluma baktığımda fotodaki gibiydi :( Sağlık ocağına gittim, sağdaki fotodaki ilaçları verdi. Özellikle ağrı kesici (Arveles) içmek istemediğimi söyledim ama ağrı kesicinin iltihabı gidereceğini söyledi. Ağrı kesiciyi 4-5 gün günde 2 kez iç dedi. İçime sinmedi bir görüş alayım dedim.
Öncelikle kolumu bükebiliyorum bugün, acısı epey azaldı, sadece bükünce acı oluyor ama az..

1- Ağrı kesici içmeli miyim?İçmek istemiyorum, dediği gibi iltihap giderici midir?
2- İlaçların birini gündüz, birini gece sürüyorum ama çok bir faydasını göremedim. Biraz erken sanırım ama doğru ilaçları mı kullanıyorum?
3- Haftada 3 kez salonda ağırlık kaldırıyorum, ne kadar süre ara vermeliyim? 1 hafta yeter mi :( Erken dönersem morarıklıklar artar mı?

 
ağrı kesiciyi içebilirsiniz. arveles etki mekanizmasında hem ağrı kesici hem de o morarmayı yapan trombositlerin kümelenmesini önleyen bir ilaç. iltihap giderici derken bu işlevleri önlemesi kastediliyor. muhtemelen ikinci etkiyi düşünerek yazmış doktor. geçmiş olsun.


  • glutamin  (04.01.18 23:37:40) 
Öncelikle geçmiş olsun ve önemli bir bilgi: hekim değil öğrenciyim henüz. Sonra da elinizdeki ilaçlar ağrı kesici ve ödem giderici özellikte. Ağrı kesici için şöyle bir açıklama yapabilirim; vücutta ağrıya ve ödeme sebep olan bazı aracı maddeler var ve bu farklı maddelerin kaynağı ortak başka bir madde. Ağrı kesici ilaçlar genel olarak bu ortak yolların en başındaki maddeye ve tepkimelere etki ettikleri için ödem dağıtıcı etki de gösterebilirler. Yani ağrınız olmasa da şişliği inmesine yardımcı olabilirler. Bu yüzden ilaçları kullanmanızı tavsiye ederim.

Spora ne kadar süre sonra dönmeli sorunuz içinse bunu hekiminize danışmanız daha iyi olacaktır.
  • olanlaolunmaz  (04.01.18 23:49:37) 
öncelikle geçmiş olsun.

hematom (~kan oturması) oluşan bir kol ile karşı karşıya kalmıssınız.

<dr. tavsiyesi yerine gecmez.>

arveles dostumuz sağlam bir ağrı kesici; dokularınızın arasına sızan ağrıya neden olacağından bunun önüne geçmenizi sağlar.

hirudoid forte arkadaşımız, pıhtı eriten/önleyen ve bağ doku yenilene bir kişiliktedir. sizi pıhtıdan korur ve bağ dokunuzu yeniler.

diclomec plus efendi ise iltihab giderici ve kas gevşetici bir beyefendidir. iltihabınız varsa giderir ve o ağrıyan kasınızı (tabi ağrıyan bölgeye sürdüğünüzü varsayıyoruz) gevşetir.

özetle; doktor arkadaşımız gerçekten sağdaki hasar için olabilecek en iyi kombinlerden birini vermiş.

ilaçlarınızı düzenli kullanın ve iyileşince kendisine bir kutu çikolata götürün :)

düzenli olmayan kullanım etkiyi azaltır.

</dr. tavsiyesi yerine gecmez.>


spor konusunda bir şey diyemeyeceğim ama bu görüntü ve tariflediğiniz ağrı sorunun 1 hafta için çözülmesi için bence erken. şahsen 3-4 hafta sonra olabilir.
  • helenart  (04.01.18 23:58:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.