[]

Ani halsizlik-bayılma hissi

selamlar,

bu akşam "ani böbrek ağrısı" diye bir başlık açmıştım.

acile gittim. idrar-hemogram-biyokimya normal çıktı. glukoz yemekten 6 saat sonra 109 çıktı. acile girdiğimde 15-8 di tansiyonum ve ilk kez bu kadar yüksek gördüm.

böbreklerim hala ağrıyor ama idrar tahlilin normal dedi doktor. bu arada acil feci kalabalıktı. çok ilgilenemedi doktor.

akşamdan beri 1-2 saatte bir 10 dakikalığına aşırı halsizlik geliyor bana. ayaklarım resmen tutmuyor. karnımda bir sıcaklık hissediyorum ve uyku basıyor. doktora resmen bir şey söyleyemedim bildiğin sesim çıkmadı öyle bir halsizlik.

böbreklerim hala ağrıyor ve o halsizlik-bayılma hissi hala geliyor.

son 2 haftadır fissürden dolayı tuvalette kan kaybım oluyor 2 günde 1 olmak üzere. onla alakası olabilir mi?

son 3 aydır elimde olmayan sebeplerle çok kötü besleniyorum. poğaça-simit hep tabiri caizse. arada bir tavuk döner... çorba-yumurta-peynir bunlar 0 son 3 aydır.

ne olabilir? nasıl bir şeydir bu? hangi bölüme gideyim?

 
fissürden kaynaklı kan kaybını hafife almayın, öncelikle onun için genel cerrahiye gidin. geçmiş olsun.


  • haykorsamdunyaya  (03.01.18 01:32:56) 
Fissür kaynaklı kan kaybı çok etkiliyor olabilir. Ayrıca yemekten 6 saat sonra kan şekerinin 109 çıkması bana endişe verdi, uykulu halinin bir sebebi de bu olabilir.

Öncelikle bol bol su iç, yemek yerken acısız baharatsız, ağır yağlı olmayan şeyler ye, gazsız içecek iç (lütfen sudan başka bişey içme şimdilik), kafeini günde 1 Türk kahvesi formuna indirge. Üzüntü şimdilik yasak çünkü fissür çok etkilenir. Kabızlığa veya ishale sebep olmayacak şekilde beslen ve psikolojini düzgün tut. Bu arada da mutlaka doktora git. Bu halsizlik böbrek ağrısı uyku hali hiç doğru değil, acildeki tatlillere pek güvenemedim ben.
  • yaren  (03.01.18 07:19:56) 
o şekilde beslenen bir insanın ayakta durabilmesi bile iyi bence, düzgün yemekler ye adam gibi beslen. düzelir zaten geri kalanı.


  • hosein  (03.01.18 10:30:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.