[]

Elektro Gitar Önerisi

19 yaşındayım. elektro gitara başlamak istiyorum. gitar türleri, markaları, modelleri hakkında hiçbir fikrim yok. bütçe 1000 tl civarı, hadi en fazla 1500 filan olsun. ikinci el olabilir.

edit: bir de sizce bu youtube videolarından filan öğrenebilir miyim acaba?


 
100 videoluk seri. işini görür.

www.youtube.com
  • tute  (01.01.18 14:46:44) 
ne tür müzik seviyorsun?
hangi grupları veya gitarcıları beğeniyorsun?

  • idexo  (01.01.18 15:06:09) 
@idexo
genelde rock başlığı altındaki çoğu şeyi dinlerim ama ağırlıklı olarak progressive rock.

@tute
güzelmiş bu. ingilizce de olabilir bu arada daha iyisi var dersen.
  • yeteramadenedimherseyi  (01.01.18 15:32:14 ~ 15:33:52) 
Umarım ingilizcen iyidir: www.youtube.com

Sıfır yerine ikinci el tercih edersen daha iyi marka ve daha iyi modelleri de bulabilirsin.

Genelde:
Overdrive veya cayır cayır distortion = Les Paul modeli tercih edilir.
Temiz veya overdrive = Strat modeli tercih edilir.

Les Paul de temiz ses verebilir fakat yüksek gainli tonlarıyla ünlenmiştir.
Strat da distortiona gidebilir fakat yine temiz tonlarıyla ünlenmiştir.

Bunlar dışında süperstratlar, V şeklinde gitarlar ve çok çeşitli özel yapım veya fabrikasyon modeller de var. Bu modellere şimdilik bulaşmasan daha iyi. Zamanla keşfedersin.

Google'dan Strat players veya Les Paul players diye aratırsan bir çok gitarcının birden fazla gitarı da kullandığını göreceksin. Hem ton arayışından hem de bakım onarım kolaylığı zorluğu gibi diğer sebeplerden bazı gitarları tercih edenlerle de karşılaşabilirsin.

Ben senin yerinde olsam bu bütçeyle ikinci el Epiphone LP standard veya yine ikinci el Meksika Fender Strat araştırırdım.

Bu arada gitar için ihtiyaç duyacağın çeşitli ekipman ve aksesuarlar da bazen gitarın kendinden pahalıya mal olabilir.
  • idexo  (01.01.18 16:27:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.