[]

2. el iphone alırken neye bakılır?

selamlar,

2. el bir iphone almayı düşünüyorum.
6s.

neyine bakılır alırken bu telefonun?

Teşekkürler...

 
Batarya durumu, ahizenin ses yüksekliği. En önemlisi iCloud dan çıkış yapılmış olsun. Onun dışında ekranına, sesine, touch id ye, sağına soluna falan bakın.


  • lana del rey  (27.12.17 23:14:41 ~ 23:15:06) 
@lana

cevap için teşekkürler. batarya durumuna nasıl bakabilirim acaba? hemen elime alınca 15 dakikada bakabilir miyim bu söylediklerinin hepsine?
  • nigeo  (27.12.17 23:20:49) 
itunes.apple.com

şu dandirik uygulama pilin durumunu gösteriyor. amma velakin bunu kurman için telefonu aktifleştirmen lazım, aktifleştirmek için de sim kart ve bi apple id'siyle giriş yapılması lazım. baştan bi apple id'si oluşturabilirsin. olur da pil kötüyse ve almaktan vazgeçersen satıcıya telefonu vermeden önce senin de bu icloud/apple hesabından çıkış yapman lazım. yoksa kimse kullanamaz o iphone'u.
  • washe  (27.12.17 23:23:02) 
şöyle ki bir tanıdıktan alacağım. pek samimi değiliz ama. sadece tanıyorum. yani aynı kafede oturup yarım saat 1 saat geçirme şansım var. ben zaten iphone kullanıyorum. dolayısıyla cloud vs hesabım vardır sanıyorum.


  • nigeo  (27.12.17 23:27:14) 
Olmadı alacagın kişiye söyle hesaplardan çıkış yapmasın öyle kontrol et. Olumlu bakarsan hesaplardan çıkış yapar, sıfırlar alırsın.

Edit: Pil durumuna bakan programlar var @washe nin de dediği gibi ama ne kadar doğruyu gösteriyor bilmiyorum. Apple Store'da doğru bir şekilde pil durumunu söylüyorlar ama onun içinde randevu vs derken bir ton iş.
  • lana del rey  (27.12.17 23:49:24 ~ 23:52:50) 
- *#06# tuşlayarak cihazın imei bilgisini gördükten sonra : www.turkiye.gov.tr

Bu adresten kayıtlı olup olmadığına bakabilirsiniz.

- Touchscreen Test uygulamasını kurup dokunmatikte basmayan yer var mı bunu kontrol edebilirsiniz.

- Şarj soketinde temassızlık, oksitlenme, pislik vs. var mı buna bakabilirsiniz.

- Kasada eğrilik var mı, ön panelin kenarlarından bakınca boşluk ya da kalkma var mı, icloud kilitli mi değil mi buna bakabilirsiniz.
  • allegrezi  (28.12.17 00:03:31) 
Allegrezin dedikleri onemli.
Kesinlikle imei kontrol et.
Touchscreen ile olu piksel kontrol et.
Wifi cekim gucunu kontrol et muhakkak, bozulmus olabilir.
On arka kameraya bak.
Batarya testi yap. (netten bulursun)

! .
  • imelih  (28.12.17 00:14:55) 
kulaklık girişini de kontrol etmeyi unutmayın. yanınızda kulaklığınızla gidin bence.


  • golgi aygıtı  (28.12.17 00:17:21) 
ohoo bir sürü şeye bakılır.

kozmetik
icloud
garanti
parmak izi
face time
imei

iphone almak 1 saat falan sürer en az. ama kesinlikle ikinci el al çok doğru bi karar. temizleri bulmak zor değil ve sıfırdan çok daha ucuz.
  • freetakilir  (28.12.17 01:27:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.