[]

Şirket bilgisayarı!

Sevgili Galyalı'lar..
Bezmiş durumdayım. Topu topu excel açıp rapor işleyecek, outlook'ta mail alıp verecek bilgisayar, cinnetleri getirdi bana.
Intel core 2 duo e4500 2.20 GHz işlemci, 1,00 GB ram var..
XP kurulu. Ama gel gör ki web sayfası açarken bile ağlıyor, mail atayım dediğimde outlook birbirine giriyor, yazılar menuler gozukmez oluyor. Farklı bir işlem yapmak hak getire..

Daha bugün 3 sefer resetledim..
Aklıma baı sebepler geliyor.. Bu bilgisayar ben gelmeden evvel yaklaşık 6 kişi tarafından kullanılmış. Her biri için documents and settings içinde klasör var da var..
Her biri kullandığında birşeyler yükledi diye varsaysak(ki en ufak program dahi registryi şişirse) ağzına edilmiş durumda sistemin.
Şu yazıyı yazarken bile ben klavyede kelimeyi bitirmeme rağmen ekranda daha snra çıkıyor yazı.

Sorum şu: registryi, gereksiz dosyaları hdd'i memory'i herşeyi düzene sokacak, akşam bırakıp sabah temiz alabileceğim bir program var mı bildiğiniz?

Defrag yapmayı planlıyorum bu gece.
Kullanabileceğim her türlü program için fikrinize açığım. Yeterki bu bilgisayar nefes alacak hale gelsin.(RAM takviyeside planlıyorum 1-2 gb kadar)

Tenk yu veri maç..

 
Registry ile dogrudan alakasi yok. Antivirus programi var mi? Guncel mi? Gorev yoneticisinde islemler cpu kullanimina gore siralandiginda cpuyu ne kullaniyor?


  • erich  (09.02.10 15:11:27 ~ 15:11:56) 
Windows 7 kur. Xp sürekli yavaşlıyor ama windows 7 de böyle bir problem yok. O bilgisayar da kaldırır.


  • ataturkiye  (09.02.10 16:18:57) 
virüs programı varsa, silerek başlayabilirsin.


  • desdinova  (09.02.10 18:05:10) 
arkadaşların dediklerinden başka, geçici bir çözüm lazım ise(format imkan dahilinde değilse, antivirüs de yapıldı sayarsak):

Advanced SystemCare Professional diye bir program var. registry, onu bunu yapıyor. kaş yapayım derken de pek göz çıkarmıyor. denenebilir.
  • hiperaktifmanyetik  (09.02.10 18:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.