[]

250 watt PSU (power supply) hk.

selam. 12 volt led aydinlatma icin besleme ihtiyaci var. evde atil vaziyette duran psu geldi aklima. bunun tek 12v cikisina baglasam butun gucu buradan cekebilir miyim? 20a vermesi lazim teoride ama yuksek bi deger gibi geldi.

kisaca psu'larin tekil cikislarinda amper sinirlandirmasi var mi?


 
üzerinde amper değerleri yazmıyor mu? yazması lazım. yazmadığını farzederek cevaplıyorum, eski bir psu ise (5-6 yıl ve daha eski) 12v çıkışı 20a vermez yeni psularda gpu ihtiyacı arttığı için 12v çıkışları 20a gibi değerlerde. eskilerinde dahaçok 5v ve 3v kullanıldığı için onlar genelde 20a gibi değerler verirler. Led aydınlatman çok uzun değilse 4-5amperden fazla çekmeyecekse sıkıntı yaratmaz.

edit: tek kablodan çekmek yerine www.instructables.com dan power supply from psu diye ara bütün 5v-3v-12v kabloları ayrı ayrı voltajlara göre birbirine bağlayıp çıkış yapmışlar çoğunda yüksek amper gereken yerlerde, yani tek kablo/çıkıştan 20a çekemezsin muhtemelen kablo kalınlıkları yetmez, içini açıp modifiye etmen lazım sitedeki örnekleri iyi incele
  • synch  (22.12.17 00:07:12 ~ 00:14:55) 
20a civarı akımı 5volt çıkışından alabilirsin ancak. 12 volt çıkışından 1.5-2 amper gibi bir akım çekebilirsin çoğo psudan. kutunun üzerinde hepsi yazması gerekirdi aslında, etiket sökülmedi ise tabii.


  • izole  (22.12.17 01:35:55) 
12v cikis degeri kanallar arasinda bolunuyor mu? birden fazla soket var cunku, toplam cikis degeri mi uzerinde yazan? birden fazla soket ciktigi icin soruyorum.

mesela bina girisinde de 50a sigorta olur ama prizden 50a cekemeyiz ya, o hesap.
  • icim urperiyor  (22.12.17 02:13:52) 
Sigorta ve priz örneği doğru bir örnek değil, sigortadaki amper değeri dayanabileceği en yüksek değeri gösterir.

Yanlış hatırlamıyorsam bütün voltajlar kendi içinde aynı kaynaktan besleniyordu. yani her 5V bir kanal, her 12V ayrı bir kanal gibi. Kapağını açıp doğrulayabilirsin.

Kaç metre led kullanacaksın, kaç ampere ihtiyacın var hesapladın mı? Belki de işini görecek hayli hayli.

Ben olsam direkt takar denerdim, en fazla ledden tam ışık verimi alamazsın. Bir zarar vereceğini sanmam.
  • John Bloor  (22.12.17 10:01:43) 
su an memlekette degilim, acip bakamadim. tek kaynaktan besleniyorsa harika, icine dogrudan lehimlerim. fakat bu sefer de fan aklima geldi, cok ses yapar mi diye dusunmeye basladim. 2 amper yeterli olacak sanirim, tam hesap yapmadim ama yaklasik 4 metre 5050 led serit, metre basina 60 led var.


  • icim urperiyor  (22.12.17 11:54:08) 
metrede 1.2 amper çekiyormuş 5050 olanlar, 4 metresi 4.8 amper yapar.

Ben olsam denerdim, power suply'ye diğer voltajlardan yük binmeyecek. Çalıştırma ihtimali yüksek.

Olmadı 5 amper led trafosu 20 TL, hem daha ufak daha kibar.

Elindeki led şerit değerli bir şey ve bozulmasından korkuyorsan 5 amper çeken 12 volt herhangi bir cihaz ve ölçü aleti ile elindeki power suplyyi dene, Ledi sonra tak.

Power supply koyacağın yer ferah ve havadar ise, estetik kaygısı da yoksa aç kapağını hava alsın fansız da çalışır. İlla fan çalışsın ses de yapmasın dersen, eski fan ses yapıyorsa fanı değişirsin.
  • John Bloor  (22.12.17 12:14:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.